Monday, February 7, 2011

Soalan 18sx. Eh, yeke?

Nasib la kan kalau time wedding ada je yang tanya soalan yang kita dah expect, tapi buat-buat unexpected kan. Contoh soalan.

"Yang ni, bila lagi nak kawen??"
"Abang lepas dah, adik dia bile lagi?"
"Shima bile plok??"

Kalau 100 orang yang datang, 100 kali saya kena jawab benda yang sama and that make me went crazy. At that time only. Hehe..

Ayat laen-laen tapi maksud still sama. Bila saya akan kahwin? Wah! Soalan yang sangat-sangat, erm.. menguji daya IQ dan EQ saya. Menguji tu derr. Amik masa jugak kot nak jawab.

Menandakan, saya dah makin tua. Pfft! Belum tua, tapi cukup umur untuk kahwin dan cukup umur untuk dapatkan ini. *Gatal*


kehkeh....

10 comments:

shasha said...

sya pon sll dapat soklan2 cenggini..kalo dah malas sgt nak jawab..org tny ja sya senyum2 pastu blah.. hehe

Y_Y

pak long said...

salam...
cara pegang baby pun dah lulus standard SIRIM...
moga dicepatkan jodoh...

Nazatul shima said...

sha: hehe...senyum ey sha..ok,pasni shima nk wat cmtu la..hehe..

Nazatul shima said...

pak long: yes! otai dh ckp lulus, mknenye ley la proceed..haha

besi said...

tahiah...nak dekat sgt la tu ya

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jika dah sedia...
ok la...

Dee Zahari said...

kenape xde orang tanye sy pun..?

da cukup umor nie.. ahhahhha


*kawen la cepat2 cik G.. ujung tahun nie ke..

Mr feckry said...

lepas lu dah kawen, soalannya yang akan di tanya macam ni pula," da ade isi ke?"

Zik said...

comel anak tuh ..anak sapa tuh.. huhu .. kalau kena tanya soalan cepumas.. terpaksalah senyap jer.. hehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

salam adik pinky!

kak pinky dtg sini nak bg award kat sape2 yg folo my blog..ada make up tips utk uols..jom sggah..eppy blogging