Thursday, February 17, 2011

Santai dengan ratu sekati

Salam Maulidur Rasul buat semua umat Islam.. Pergh, hampir seminggu jugak saya tak update blog. Kehidupan busy macam menteri.

So, untuk release stress kerja, meh ikut saya makan-makan santai kat Lagun, Kuala Ibai. Saya pergi time cuti Maulidur Rasul hari tu. Amik kesempatan pegi bersantai. Nice view, nice place also. Kami buat makan ala-ala kampung gituu... Hakhak..

Menunye? Nasi putih, ikan singgang, ayam goreng, ikan goreng, belacan, ulam, tembikai! Pergh! Shedap~! Mesti leleh air liur korang. Kan?? Hahaha.. Kesian..

So, let my pics explain everything! :)


muka yang wajibbbbbbb ada kat mane-mane.. Gila glamer betol. Grrr~


makang dulu! Jangang neleh air liur blake.... :D



Tak pernah dalam hidup saya makan sayur, dan at last, nampak pucuk jambu macam sedap. Rupenye, memang sedap!!! First time makan, and i fall in love with it! Oh, pucuk jambu.. :)


Ni la antara ratu-ratu kampung sekati. *muntah*

Best jugak bila duduk kat kampung ni. Boleh rapat dengan budak-budak kat sini. Dulu, time study kat penang, nama dieorang pun macam ala-ala tak hengat kan. Teruk betul! But, now, saya da boleh ingat semua nama dieorang. Hebat tak?! :)


Ni Fatihah, merangkap PA saya. Ikut saya pergi mana-mana je. Hehehe.. :) She's 17 ok. And i feel the same too! Hakhak! Kawan ngan budak-budak muda, nanti kita pun jadi muda taw! Tips berguna ni. Amalkan ye. Hehehe..

Finally, dpat jugak hilangkan stress bila hang out ngan dieorang. Otak pun makin berkembang. Yela, kalau duduk kat rumah, tengok dinding ngan dinding je. Tv pun malas nak tengok. Zaman sekarang dah takde cerita best melainkan raja lawak! :)

Later guys! Muaahhss! Love :)

5 comments:

pak long said...

salam...
waa..apyy aa jenjalang makang angin...
tip tu paling best..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

raja lawak jew leh wat muka senyum eh???
hehhee..

ChiLaBaey's Spot said...

Thanks sebab BW di pagi2 hari ni yer... Saya pun busy sangat sejak beberapa minggu ni... Apa2 pun keep in touch yer... :)

moumo said...

eh,mu pkai skirt bna tu?
cm lawo je

Mr feckry said...

ape hal orang ganu ni tak makan sayur