Tuesday, February 1, 2011

Price of RON97 INCREASING!

Kereta saya dah cantik kembali! :) Lepas ni boleh berjalan-jalan sesuka hati kat mane-mane pon, tapi harga minyak RON97 naik lagi 10 sen! Kenapa mesti naik lagi? Sayang.. Kau tipu tipu aku lagi!

Rasanya, dah ramai yang merungut pasal harga minyak naik ni. Hari tu dah naikkan harga. Sekarang mau naikkan lagi? Aiyak! Mau untung kat mana lagi? Rakyat yang bergaji tinggi macam saya jugak la yang merana. Nasib baik saya dah isi minyak semalam, dan yang jakunnye bila saya baru nak buat kad smile. Haha..

Dah la hari khamis ni nak gi KB, along saya getting married. Pfftt! Memang harga naik timing tak kena betul la. Katanya Rakyat Didahulukan. Kahkah.. Tapi, yela kot rakyat didahulukan. Kalau tak, masakan ada rumah-rumah untuk orang-orang miskin. :)

Takpela nak naik pun. Heran pun tak. Kata gaji tinggi kan? (Gila takabur). Ok, nak kuar makan kuih jap. Jimat. Kata bergaji tinggi. Hahaha..

12 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

hai naik lagi....

Rebelle said...

gaji dah hebat.. boleh la kan.. EPF pun hebat gak dia potong 11% kot. :(

zhOprenIa said...

bape RM ko buat kete tu ek? polish je ke atau cat balik semua?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

rakyat didahulukan...

pak long said...

salam...
adussssss minyak naik lagiiiiiii...
kenapa jadi begitu...

Nazatul shima said...

alimaz: pasni, xpyh mkn nasi, mkn minyak je..hehehee

Nazatul shima said...

fara: haha..statemnt aku tu gila takabur..tpi sbnrnye xmcm tu pon...huu..

Nazatul shima said...

eton: dalm 200..aku cat sume kat depan tuh...da cantik kembali..:)

Nazatul shima said...

ms: minyak didahulukan..kehkeh

Nazatul shima said...

pak long: ntah la pk long...ish3...dunia..dunia..

Mr feckry said...

kaya la lu, mentang lu dok ganu

Zik said...

naik jer .. turun nya tidak!!!