Saturday, February 19, 2011

Peristiwa hitam

Rasanya, dah tak valid lagi kot kalau nak guna word 'saya'. Entah la, rasa macam agak terkepit, tersepit kat situ. Dan, still masih rasa penggunaan 'aku' tu paling valid la orang cakap. More friendly user. Hoi! Ingat sistem ke nak friendly user nih.

So, sorry to all readers. Penggunaan aku tu lagi senang nak express feeling. Takde cover-cover, ayu-ayu. All out orang Kadazan cakap.

Kau pernah masuk nasyid tak?

Mesti ah pernah kan. Zaman tadika lagi ada nasyid nih.

Dulu aku pernah la masuk pertandingan nasyid. Zaman-zaman duduk hostel. Ala, budak hostel wajib ada group nasyid. Biasa la, kami kan insan-insan istimewa. So, terjadila peristiwa hitam time tu. Takde darah, just hitam. Maka, bukan peristiwa berdarah.

Pernah sekali tu, aku lupa sempena apa aku masuk pertandingan nasyid, so aku terpaksa jadi solo la -ada 2 orang solo(s)-. Even suare tak sedap, aku nyanyi jugak. Mula-mula ok la kan. Semua macam senyap je, last-last dekat nak abis je, suara pecah. Hahaha.. Malu weyh!

Pastu yang tambah kesengalan, bila aku cakap " sorry kak shimah, suare pecoh..". Kau tau? Aku cakap benda tu dekat dengan mic. Dan for sure orang dengar. Hahaa.. Pastu, tiba-tiba rasa diri melayang (malu).

Hopefully, esok peristiwa lama tak berulang lagi. Aku tak nak pisang berbuah banyak kali. Dan tak nak rasa melayang macam hari tu. Pftt! Jom nyanyi junjungan mulia ramai-ramai! :)

10 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pecoh satu hal...
leh cakap...
hahaha..
kelakar la ko nieh...

Weeda said...

hahaha..

wahed ingat time ni...

pak long said...

salam...
sora no 2...no 1 berani nyanyi tu yg hebat...

Nazatul shima said...

ms: hahaha..tula pasal..sengal btol..hehe..

Nazatul shima said...

wahid: hahhaa..ingt op?hahaha..lawok la time ni..ish3..

Mr feckry said...

ayo..kantoi..takpe..cube lagi

Nazatul shima said...

pak long: kalo org x push, mmg xberani pon..hehee..penakut je sy ni,,hee

Nazatul shima said...

feckry: aku da cube td..n it works! haha

Weeda said...

haha..ingat r...pahtu sebelum gi nasyid kena makan telur mentah..eee..

Nazatul shima said...

haha..tula..mkn telur mentah..first n last..eeeii..geli tekok..