Monday, February 28, 2011

Menjaga hati

Sambil layan cerita hantu alam mistik dengan si awin ni, kepala aku mula merawang. Merawang ke beberapa hari lepas.

"Ish! Lakse nape la gini ey.. Bukang macam lakse.. Dok pernoh saye rase lakse gini..Ni nok wi sape makang ni.."

Rungut salah seorang cikgu kat sekolah aku dengan lembut, tapi dengan kuat, dan makan dalam tu derr..

Sentap jap aku noks, hampir nak terkeluar mee goreng dari mulut.

Cikgu tu panggil la salah seorang pekerja kantin dan marah-marah kat dia. Kesian gila aku tengok muka kakak tu. Muka macam terhina gila. Aku dengan colleague main jeling-jeling jela. Tak boleh nak cakap ape laa...

Kalau tak puas hati, boleh nak cakap dengan jujur, but kena la jaga hati orang lain jugak.

Aku pun kadang-kadang ada tak puas hati jugak, tapi aku tengok keadaan la kalau nak sound pun. Heee.. Tapi, takdela sampai tahap nak memalukan orang. That was bad hokay~

Imagine, we put ourselves in her shoes, macam mana agaknya perasaan kena malukan depan orang macam tu??

Hmm, so sama-sama kita menjaga hati sesama kita. Tak perlu melenting kalau laksa tak berapa nak sedap, ok? Pasal, tak semua orang reti masak, macam aku ni. Hikhik!


Yang aku reti, amik gambar je. Hahaha.. *tipu je*

11 comments:

Mr feckry said...

kot ye pun, buat le teguran yang membina

pak long said...

salam...
betul kenyataan shima tu...
tapi kan ati kecik kalau tak puas ati..setan lak cucuk jarom..memang jadi cam tu melentingnyer...
sabor jer la...
mu nak makang mu makang...tak nak mu buang longkang...hehehe

pak long said...

salam...
betul kenyataan shima tu...
tapi kan ati kecik kalau tak puas ati..setan lak cucuk jarom..memang jadi cam tu melentingnyer...
sabor jer la...
mu nak makang mu makang...tak nak mu buang longkang...hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xsalah kite hormati org laen..
tahu jaga hati org laen..
xrugi...

Sharinginfoz said...

kena jaga perasaan org lain bukan fikri pasal kita aja kan

Nazatul shima said...

feckry: ermm...tau xpe..isk3..

Nazatul shima said...

pak long: emm..ntah la pak long..boley je nk tgur, tapi kena jage la perasaan org tu...ish3..

Nazatul shima said...

ms: erm...btol ckp ko tu...

Nazatul shima said...

sharinginfo: haa...tau xpe..kna pk sume org kt keliling kite..

Anonymous said...

just dropping by to say hello

Anonymous said...

just stopping by to say hi