Saturday, February 19, 2011

Mak Ayam berlegar di Stesen Bas

Aku dah kecohkan isu hangat Ibu ayam di station bus Kuala Terengganu kan? Hehehe.. Memang itu yang terjadi.

Tak kisah la, cik Dee fikir Terengganu ni aman ke, makmur ke, tapi yang sememangnya korang kena tau, jangan keluar 'bahang rambang' aje. Ni kisahnya..

Semalam, parents aku nak keluar amik kakak ipar aku yang baru sampai dari Pahang. So, dieorang tunggu la dalam area jam 130 pagi. Tunggu punya tunggu, kakak ipar aku ni tak sampai-sampai lagi. Then, mak aku terpandang something yang agak janggal la untuk seorang perempuan. Bukan takat perempuan, tapi perempuan kerepot suda.

Sekali pandang, nampak macam mak cik yang baik (mak aku cakap). Pakai jilbab besar, pakai baju kurung. Tapi? Smoking. Erm, maybe smoking tu kira ok lagi la kan. Normal la, orang tua smoking, pasal dulu-dulu dieorang kan suka hisap rokok daun. Mak cik tu smoking sambil duduk baring mengiring, pastu goyang-goyang kaki. Kau boleh bayang tak macam mana?? Kalau tak boleh bayang, kau boleh aku kategorikan dalam golongan lampi. Kihkih..

Lepas tu, dia sembang-sembang dengan remaja perempuan gempal. Menurut mak aku, budak perempuan tu umurnya area-area macam aku la kot. Pastu dia jalan tempang. Mak cik tua tu keluarkan duit, pastu tunjuk-tunjuk kat 7E. Maybe nak suruh beli makanan kot. Takpun bekalan rokok dah abis.

Bila si gempal tu pergi kat 7E, datang la seorang pak guard. Muda lagi. Kalau tengok, memang macam orang normal. Eh, mestilah normal, kalau tak, takkan la jadi pak guard! Mula-mula tu, mak aku nampak dieorang sembang-sembang biasa. Tiba-tiba.. Jeng jeng jeng!!!

Si pak guard tu tunduk kat badan si perempuan tua tu. Paham-paham jela kan dieorang buat ape. Yang tak boleh blah, mak aku cakap, muka si tua tu macam takde pape jadi. Hahaha.. Lahanat betol! Boleh plak buat projek time lampu neon terbukak indah, dikelilingi manusia yang tunggu sedare mare. Budus betol mereka! Macam lorong haji taib je! Keji benar..

Bila si tempang tu keluar dari 7E, terus laki tu bangun dan wat macam takde pape jadik. Haih!! Aku sangat nak marah. Sape ntah amek si laki budus ni kerja! Lepas tu, kakak ipar aku dah sampai, so parents aku pun balik la.

Jom, skodeng dieorang kat station bus malam ni??! Hahaha...

p/s: to asyraf, kalau nak apply kerja kat mak ayam tuh, datang la terengganu yep! Hahaha.. Sengal punye orang..Kihkih..

16 comments:

Anonymous said...

dorg buat apa??kissing?isap2?ke dh trus sumbat goal??

Mr feckry said...

bodo la dorang tu

mira ellyna said...

aku sokong feckry

mar said...

aik? sudah advance dan maju skrg org tgganu..
alahai budus punye nenek tua..baik buat ibadah lg bagus!!

pak long said...

salam...
fuhh memang dasat betul kisah ni...

ejoncb said...

hohohohooh...biar betul ...senget tol la..

p/s : blog dah jadi formal eh..hehe..gud-gud

Heidi Shafiq said...

die tumpang rehat kot.. :P

Nadd said...

jgn ade lorong haji taib kat terengganu sudah la cma kan..
hehe..
yappedaaa dorg ni.. btol2 "open-minded".. xD

Nazatul shima said...

feckry: tau xpe..lembu pon tau malu..huhu

Nazatul shima said...

mira: sume sokong feckry! hehehe

Nazatul shima said...

mar: xtau dh ibadah sume tu mar..ish3..teringt citer yg wan maimunah blakon..hehe

Nazatul shima said...

pak long: ha ah..dasat..tapi kalo lgi detail lgi dasat.,

Nazatul shima said...

ejon: btol ah..hahaa...
eh, pe yg formal??

Nazatul shima said...

heidi: rehat pe nye..haha..kalo rehat xdenye wat cmtu..hoho

Nazatul shima said...

nad: tu la nad..huhu..mmg open sgt2..pelik la..lgsung xheran org kiri kanan die..

nizamsani said...

hebat.