Wednesday, February 23, 2011

Kisah seram di sekolah

Ok, perkara ngeri telah berlaku kat aku hari ni. Bukan ngeri sangat, tapi agak serammm kot!

Ceritanya bermula, bila aku busy buat kerja tadi. Ehem!

Tiba-tiba terpacul seorang budak perempuan form1. Ok, aku kenal dia. Pernah la nampak before ni. So, aku tanya la ada apa-apa problem ke tak. Gaya dah macam doktor pon ada. Haha..

Rupanya, dia cakap, nak duduk dengan aku dalam bilik tu. Fine la kan. Budak-budak.. Biasela tu, kot-kot nak bermanja kan?

So, aku benarkan even aku tau dia ada kelas time tu. Tak boleh nak marah, pasal perempuan, kalau budak laki, dah lama aku jerit suruh masuk kelas. Hahaha.. Garang siot je.

Banyak la dia sembang. Siap bagi nasihat lagi. Wah! Aku agak, she's different la dari budak form 1 yang lain, sebab the way dia cakap tu macam orang besar dan ada yang tak kena la sikit-sikit.

Tiba-tiba, dia bangun, duduk sebelah aku. Aku layankan aje. Budak-budak.. Sangat tak sangka, tiba-tiba sambil duk cakap ngan aku tu, dia gosok-gosok lengan aku. Banyak kali hokay! Ya Allah! Meremang bulu romaku!!! Dalam kepala aku time tu. Dia nak apa-apakan aku ke?? Bodoh betul pemikiran. Haha..

Sambil gosok, sambil cakap pasal hantu yang usik dia!! Waaaa!!! Aku takut!! Dah la aku ngan dia aje time tu. Gile ah! Aku punya meremang bulu roma dah tak boleh handle. Aku pun cakap nak pegi makan.

Kau tau dia cakap apa? Nak ikot sambil peluk aku hokay!! :(

Maka, dia pun ikut aku ke kantin. Lepas aku belanja dia makan semua, aku mintak dia pergi solat kat surau. So, after dia pergi solat, maka seharusnya la aku berlalu dengan cepat. Kehkeh..

Bila aku tanya ngan cikgu-cikgu kat situ, rupanya, baru aku tau. Dia ada penyakit sawan. Kesian dia.. Tiba-tiba rasa simpati. Hopefully, dia akan sembuh cepat. Amin..~

10 comments:

Anonymous said...

mula-mula rasa meremang jugak pahtu nak gelak..sawan apa yg plik gosok2 tangan cma ek...sawan tangan???

Nazatul shima said...

hahaha...ntah la...tapi mcm tu la cikgu ckp...die ade pnyakit sawan..yg gosok2 tu maybe nk tnjuk kasih syg kot..heee..

Dee Zahari said...

err sawan tu kurang kasih sayang ko cik G?

hantu ko sapo budok tu?

Nazatul shima said...

dee: hhahaa...dop la yunk..tapi yg boleh buat die gelepor kot.tu ah..dok paham gok bakpe die gosok2 tgn.hehee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

moga cepat sembuh...
ameen...

Mr feckry said...

bagi le panadol kat die

Moumo said...

bongox r,
sblm bce abes aku debor gile kot

Nazatul shima said...

ms: amin..harap2 mcm tu la..

Nazatul shima said...

feckry: die bkn demam pounn...ish3..

Nazatul shima said...

mek la: hahaa..mu sapa debor gile?? bhye tu..heheee