Friday, February 25, 2011

Jom Heboh di Terengganu

Mood dekat Terengganu sekarang: JOM HEBOH.

Even aku baru je pergi jom heboh ni first time (jakun), tapi aku dapat detect beberapa gelagat yang orang show off kat aku. Time tu, aku tengah tunggu adik duk main berlari-lari kat tempat permainan kat situ.

So, pastila aku dapat tengok gelagat orang kat situ secara tak sengaja kan? Antaranya:
  • Kalau perempuan pakai seksi sikit (singlet sahaja), makanya kaum adam agak-agak macam nak terkeluar bijik mata. Hati-hati ye abang-abang. Haha..
  • Anak-anak yang merengek nak beli belon dari badut. Makanya, ibunya akan cubit dan cakap "nok beli benda lagi?? banyok doh kang beli tu!". Shock sekejap.
  • Berebut-rebut orang nak beli makanan dalam paper bag tu. Oh, tradisi jom heboh mungkin? Maybe..
  • Time artis nyanyi, ada je orang mulut busuk kat belakang cakap, suara tak best. Cuba try kau pulak nyanyi. Best tak??
  • Si lelaki akan lepak tepi-tepi bangku dan cuba mengusha awek sambil smoking dan ber'pewit'. Apakah?? Memalukan!
  • Si perempuan akan bergaya sakan. Bayangkan, aku dapat tengok hana tajima, yuna, hanis zalikha, rosnah mat aris merata-rata! Semua dah macam artis. Hehehe..
Setakat ni yang aku mampu skodeng. Yang lain, mungkin kena tunggu esok. Kot-kot aku pergi lagi. Hahaha.. And maybe can snap some pictures. Hee! Later guys! Love! :)

10 comments:

εїз Cik Fasya εїз said...

dia wat mane jom heboh neh?
dataran syahbandar ke?
dulu sokmo g time dia wat hok tv 9 tu..2 ari dia wat, 2 ari tu la g..hehe

ye dh. fasya suka tgk gelagat org sane..mcm2 pangai..

εїз Cik Fasya εїз said...

dia wat mane jom heboh neh?
dataran syahbandar ke?
dulu sokmo g time dia wat hok tv 9 tu..2 ari dia wat, 2 ari tu la g..hehe

ye dh. fasya suka tgk gelagat org sane..mcm2 pangai..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ko sure kene peeewwwitttt gak kan???
hehehe..

Encik Psychopath said...

Hahahaha. okay. 1st time pg da kritik persekitaran :)

pak long said...

salam...
nak tengok pic shima kat jom heboh gannu...

Nazatul shima said...

fasya: ye yunk..kat tmn syahbandar...yg amat ramai org..ish3..

Nazatul shima said...

ms: haha..pandai2 je ko ni..ish3..

Nazatul shima said...

en.psyco: haahaa..yela..namenye 1st time..kalo da byk kali pegi, msti da biase dh..hehee

Nazatul shima said...

pak long: xsnap pic nye pak long..ramai sgt org..hehee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

yew la tue...
hehhee..