Friday, February 25, 2011

Jenis tahan marah alaf baru

Pernah tak jadi situasi di mana korang rasa macam nak marah ke, under control ke, atau apa-apa saje yang berkaitan dengan hasutan syaitan durjana ni??

Apa yang kau buat kalau dalam keadaan under control dan sangat genting tu??


Ada certain manusia akan bernafas tercungap-cungap macam berlari 4 x 400m.

Ada jugak pattern yang tiba-tiba menangis macam tengok cerita hindustan,pasal tahan kemarahan.

Tapi, kalau aku plak, macam mana aku nak control kemarahan?? Memang rare! Terbaik dari ladang. Hahaha..

Kalau aku nak tahan marah, or tiba-tiba macam aku nak marah orang, aku mesti akan bersin. Yes! Bersin. So, kalau macam muka aku merah-merah nak bersin tu, means aku memang nak marah dan tengah control marah. Hahaa.. Aku pun tak paham macam mana boleh jadi macam ni.
Dahsyat!!

Tapi, kira ok la dari aku maki hamun orang tak tentu pasal. Betol tak? :)

9 comments:

black_mel said...

ada satu cara lagi..kalau agak2 nk marah kan,cuba tahan nafas..mesti x jadi marah..hehe..gurau yer..jgn mrh..

besi said...

sabar ...itu adalah org yg kuat..
shima memang penyabar...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

auuuuucuuuummmm.....

Mr feckry said...

kalau gua, gua terus tido

Nazatul shima said...

black mel: kalau tahan nafas, trus tido la jawabnye..hee..

Nazatul shima said...

besi: hee...insyaallah..harap2 gitu la..amin.hehe

Nazatul shima said...

ms: la..ko bersin kat sini?? ish..trok btol..haha

Nazatul shima said...

feckry: tido ey..tu salah satu jgk sbenarnye,,haha..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tak leh control la..