Sunday, December 5, 2010

semua nak naik! naik angin betol.

NAIK! semua naik! minyak, gula, gas. lepas ni nak naik ape lagi?? naik kadar tarif pintu?? eh, ke pintu tarif? erk, lantak. yang penting kenapa naikkan semua benda at the same time??

yes, ekonomi negara kite memang lembap since few years, but please try to find other solution rather than increasing the rates of all that stuff! *ada kaitan tak?* hahaa.. jangan la nak comparekan negara kita dengan giant country. lots of diff. pikir pikir.

rakyat tak semuanya kaya raya macam donald trump. even rates kenaikan tak banyak, tapi totap dirasai oleh aku. kalau kau, aku tak tau la kan. hakhak. aku menyokong penuh kerajaan, tapi kerajaan kena pikirkan kemampuan rakyat ni.

" minyok naik sebab sekarang minyok tengoh apung..ikot atas minyok blake.."

zasss! keluhan aku disangkal ayat power ayah. hehee.. so, tak boleh lawan. betol jugak ayah cakap tu. kerajaan takkan naikkan benda sesuka hati. must be a reason. be rational and positive. aite!

dan...

pada masa kenaikan minyak ni la aku gatal-gatal nak pakai RON97. hahaha. gedik tak mau pakai RON95, dan kegatalan aku nih dicantas oleh cip bf aku. hakhak. maka, pakai jela RON95. hikhik.

kesimpulan??

berjimat sebelum kehabisan. apekah?? hahaa.

3 comments:

Alan said...

nak jimat naik je beskal

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dah benda pakai yg naek...
memang saket...

Mohammednajib said...

kenalah faham kerajaan juga,jika kerajaan terus menangung subsidi,maka wang yang ada untuk membantu golongan miskin semakin berkurangab.Fikirkan golongan kaya pun pakai ron 95,sedangkan mereka xperlu bantuan,jadi subsidi tu xsampai matlamatnya