Wednesday, December 15, 2010

Saga SE

Ni aku nak cakap pasal kereta la kan. aku agak konfius. kenapa orang cakap saga SE jimat minyak?? pelik jugak. pasal pe, aku try isi 10 hengget dua hari lepas, pastu, kelmarin dah kuning. Nak kata jarak tempat aku pergi kerja tu jauh, tak la sangat. only take 20 minutes and around 7km dan ada 6 tiang lampu isyarat.

pelik der..

tapi, aku rasa, ni kesan minyak naek kot.

no wonder la, mamat ni bawak motor gune pintu kereta je. amek pintu pon jadik. introduce! moreta (motosikal + kereta)!

elok elok bang.. japgi ade tersangkut kat lori tu..XD

12 comments:

AZLIN said...

haha..viva sgt jimat minyak. rm10 tahan untuk pegi balik keje 3 ari jarak 15 km sehala

Lelaki Ini said...

wah
besh2!

Puteri Iqa Izyan said...

minyak mhl.. huhu..

:P

Qila, Azman said...

cmaaaa~ saga auto makan minyak bleh tahan laa. tp try pakai caltex ron97. besttt. tp rabak pokets. awal2 bln je ron97 lps tu 95 haha

Nazatul shima said...

azlin: heehehe...viva mmg la yang..jimat sgt2..hehee..:)

Nazatul shima said...

llaki itu: pe yg bez?

Nazatul shima said...

iqa: tula pasal..isk3..

Nazatul shima said...

qila: tula qila..kalo amik manual kan senang..hehee...emm..ron97? haih..kena korek duit dulu ni nk isi 97..hahaa..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jalan kaki jew la kite....

..DaK KeCiK.. said...

lawaknya pic tu..hihi
Shima,kjer katner skunk?

Nazatul shima said...

ms: haa..jalan la kalo ko larat..haha..

Nazatul shima said...

inda: hehee..tau xpe..
keje kt sklh mngh tgku bariah..:)