Wednesday, December 8, 2010

iya pakkk?? boleh saya bantuin??

"kapan dong?? nggak bisya!! aku benci sama kamu loh..!!"

aku bukan minah indon, tapi gara-gara tibi 24/7 bukak citer indon, macam ni la jadinye. Dah mahir bahase indon. so, dalam borang SPA, aku dah boleh isi kemahiran bertutur adalah bahasa indonesia selain jerman dan perancis. *tulul*

aku ni duduk negara mane ye?? konfius! malaysia ke indonesia?? kalau malaysia, why tv station frequently bukak citer indonesia. marathon plak tuh?? ape kejadahnye buat macam ni. nak attract penonton pun agak agak la. drama malaysia ok wut, selain dari kisah 2 alam la ye. ala.. yang Dr. Romzey tuh. kehkeh.. cecah 40 juta?? wtfish betol.

so, buat tv station yang kat malaysia ni, agak agak la sikit ye. (ke ade big boss yang berasal dari indonesia kat situ?). jaga sensitiviti rakyat malaysia jugak. kalau selalu pasang citer indonesia aje, pemikiran kita pon akan terikut dengan mereka. so, kau pikirlah sendiri.

majulah malaysia untuk rakyat!




16 comments:

aqish basir said...

betul ckp awk
heheh
maju untuk malaysia jugak...grrrrrrrrr

Uruchimaru @ kf said...

iya buk bisa diatur...!!hihi...
kayaknye org malaysia harus dong boikot jgn tgk sinetron dari seberang,jadi bile rating sudah jatuh..nah terus big bos tb pusing kepala kan...ngeee <---eh ngerti kamu...bhahahah

Tihara said...

memang arr..filem indon memundurkan pemikiran kita..penah tertengok kisah dongeng apekebenda kat tv3 tuih..aduss loya

mar said...

kadang2 kisah2 dongeng dorg tu ngarut2..dop logik ade gop..ntah hape2..kite yg tgk ni plop rase cm org bodo..hihi ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mesia kene maju....

twinkle twinkle said...

ahha sokonG ;D

Mr feckry said...

yang lu tengok buat ape, bukan ke banyak chanel lain, contohnya tviq

..DaK KeCiK.. said...

btol tu yayang..
inda pow kdg2 dah nyampah kat stesn tibi tiga suku tu..on jer asik2 cter indon..hangin betol.

Nazatul shima said...

aqish: yes! hidup malaysia!hehee..

Nazatul shima said...

kf: masalahnye...citer tu je yg die pasang time tgahari..cmne la kite x tgok kn..ehee..

Nazatul shima said...

tihara: tu la sis...adek sy tgok..siap ngn die ckp indon..isk3..

Nazatul shima said...

mar: haha..tau xpe...dop tau bnde la citer2 die tuh..hehee..

Nazatul shima said...

ms: ha ah..orgnye pon kna maju same..

Nazatul shima said...

twinkle: sokong pe dik?hehee..

Nazatul shima said...

feckry: bukan aku yg nk tgoknye..ade aku kot konker tb..isk3..

Nazatul shima said...

inda: tau xpe...haih...agak2 ah kalo nk naek rating citer pon...ish3..