Wednesday, November 24, 2010

Tips untuk memekarkan cinta!

Hah! Hari ni, aku bermurah hati nak kongsi tips-tips kat hangpa suma.. Tips kejadah apekah? Tips untuk memekarkan cinta yang kusam muram. pewwiitttt!!

Tip 1
Berikan kejutan
Kau kasik bunga 3 dozen ke, kad sebesar peti sejuk ke, coklat yang lukis muke die ke..Takpun, kau buat magik yang tetibe kau ada depan mate die ke..Pasti! Rabak air mata die jatuh berguguran..Tapi, make sure pasangan kau takde penyakit jantung. Kalau tak, memang menyesal tak sudah!

Tip 2
Ucapkan kata cinta
Hah..tu diaaaaaaa...! payah bebenor kan lelaki ni nak romantikos amos cam gini. Kalau die sebut pon, mesti time bufday kau ke, anniversary korang ke.. hah..ape kate? kalau kau ucap hari hari kat pasangan kau..jangan lokek beb! tak mati pon kalau kau tak sebut..kihkih..tapi, kalau pasangan kau paten geli geli nak sebut, baik kau simpan jela ayat cinta kau tu.. boleh kau hambur kat monyet di hutan.

Tip 3
Elakkan bergaduh
Kif kif kif.. bergaduh.. aku pun bergaduh jugak, tapi sekejap je..pasal? Masing masing akan buat lawak bodoh lepas gaduh. So, apa kata, kalau kau rase macam panas tu, kau sejukkan sikit ngan buat lawak bodoh.. Kasik die gelak.. Even dalam hati kau tengah membara. Hipokrit tak? Hahaha. Tapi, itulah cara untuk elakkan pergaduhan. Try ok!?

Tip 4
Sentiasa berhubung
Alahai.. Zaman canggih sekarang, takkan la kau takde telipon kot? Ye idak? Paling cikai pon, kau boleh contact die guna telegram. eh eh.. ade lagi ke telegram zaman ni?? Tapi, yang penting, always keep in touch. jangan touch n go hokai noks!

Tip 5
Sentiasa menukar nama panggilan
Kalau yang dah terbiase panggil baby ke..sayang ke..apa kate kau cuba tukar pulak nama panggilan tuh.. contoh, honey stars ke, bunny bucuk ke..tapi, agak panjang tu..aku kasik yang pendek sikit..ermm.. hon, bun, gegirl, boboy...wahahaha.. romantik bukan?? aku geli ok! dush dush!

Tips yang seterusnya, kau pikirlah sendiri. Otak aku dah malas nak pikir.. Pening dah nak berfikir..

Yang aku tau, aku nak TIDUR.. indahnye!zzzzzzzzzz~~~

11 comments:

ejoncb said...

hahaha...pg abi..tgh syg jd baby, tgh marah jd *b*i

Nazatul shima said...

HAHHAHAHAHA! bijop ah mu jon...ganas molep tuh..hehehee...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tips yg bagus nieh...
hehehe....

unaaaa said...

tips no 1 kena suh bf amalkan selalu...hoho

puteri87 said...

haha..no2 tu sokong sangat2..sgt payah nak dgr dari laki melainkan dipakse..haish..hehe

Nazatul shima said...

ms: memang bagus..amalkan..haha

Nazatul shima said...

diba: hahaha..tu la..kena skmo2..baru koho mekar...kehkeh

Nazatul shima said...

fid: hahaha..tau xpe fid..payah laki nksebut kate keramat tuh..ehhee

Ct SoLeHa said...

tips pertama dan kedua myb susah skit nak buat..
sbb buat PJJ (perhubungan jarak jauh..hehe)
lagipun dua2 mmg xsuka ayat2 bunga..rase nak muntah..hehe

Mr feckry said...

tips 4 tu selalu di sanggah oleh masyarakt marhein

enyheartsdiamond said...

tehee.. eny tak boleh apply dah tips ney :')