Sunday, November 14, 2010

Jadi bidan terjun yang tak lemas..

Gara-gara kerja yang bertimbun, aku sempat tengok je blog, tapi tak dapat nak hupdate.. so, aku dengan rajinnya hari ni menghupdate blog since aku tau, ade certain readers yang dahagakan cerita dari aku..hakhak..

Semalam, kena la teman si ibu pergi majlis makan-makan kat heritage resort and spa.. Makan free kan, takkan nak tolak..bak kate orang, rejeki jangan ditolak, musuh jangan ditambah..ye idak?hekhek.. so, berbekalkan baju kurung hijau dan tudung kuning yang berkedut-kedut -susah gile nak gosok sutera tu hokey!- aku terjah kedinginan malam ke sana..

wey, panjang benor kalau aku nak cerite detail, aku kasik shorcut jela.. Tengah telan makanan dengan syok, ada sorang pak cik ni -sume orang aku panggil pak cik tak kira umur sewaktu dengannya-, datang dan mintak aku jadi tukang bagi hadiah tu, bukan tukang kayu ye cik adek manis.. Haih.. Aku geleng kepala sampai nk tercabut.. aku tak nak!!! jangan ganggu aku tengah makan dengan 100% kosentrasi terhadap makanan tersebut! Mereka nak jugak, so aku terpaksa mengalah.. ok.. baeklah..

Maka, terciptalah bidan terjun di situ... Serius, lepas ni aku cabut terus kepala.. biar mereka tau, yang aku betol-betol tak suke berdiri atas pentas.. :( aku cuma nak berdiri atas kaki sendiri..haha..poyos.. plus, aku tak dapat balek awal semalam, kalau tak dah lame aku 'tembor' awal..haha..tapi, dapat la jugak aku duduk dekat dengan datuk nasir..kahkah..*gatal*
Ampun cik bf! hehehe..

6 comments:

twinkle twinkle said...

ahha ok la tu tkg kasi hadiah ;DD

Nazatul shima said...

xmo...huhuhu...xske..nk mkn je...xpasal2 jadi sakit prot smlm..kehkeh..

Mr feckry said...

ala diri je..gua dulu dorang soh nyanyi..lagi la

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dugaan sekali sekala..
hehehe...

Nazatul shima said...

feckry: kalo nnyi aku nk la...hikhik...

Nazatul shima said...

meniti senja: slalu sgt dh...xjadi skali skale dh..ehehe