Thursday, November 18, 2010

Aidiladha ku...:)

Lots of stories aku nak citer kat kau kau sekalian.. hakhak..salam aidiladha pada sume rakan bloggers! bez tak raya qurban?? mestila bez kan? pasal hari hari ley makan daging FREE..:D

as usual.. takde baju raya untuk aidiladha..just capai capai je baju yang ade dalam wardrobe.. dan mix n match aje ngan shawl yang ade..hokay, tipu..shawl tu baru beli..kehkeh..

so, after kenyang makan makan pagi tu, kiteorang gerak pergi kampung.. dan.. aku tak menyangka.. aku sebenarnye pandai memotong daging lembu tuh..haha..


ni lah orang cakap.. kalau mak mak duduk dapur pegi jenguk tengok.. sekarang? nak potong daging pon kena tengok orang lain dulu buat..hahaha..

dan...

sangat jahil di situ, bila memakai baju demikian ketika proses memotong daging.. maka, dengan tindakan drastik, aku mengepaw baju mak sedare..hihihi..

tolong mereka mereka masak sampai la ke petang.. pastu aku tertidor keletihan...gile betol..baru potong daging lembu dah letih..macam mane kalau nak potong daging unta? pfftt!

so, inilah aidiladha aku untuk taun nih.. korang camane??;)

9 comments:

zulkbo said...

Salam bertandang lagi..
moga sihat selalu empunya
blog..selamat menyambut
Eidul Adha mubarak..

Puteri Iqa Izyan said...

haha.rajin ah kak shima.
nk potong daging pon owh ayu gile owh..huhu :P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat hari raye....

Mr feckry said...

alamak datin gayah potong daging tu

Nazatul shima said...

zulkbo: salam aidiladha...alhamdulillah...sihat selalu...tq.:)

Nazatul shima said...

iqa:hahaa..bukanla iqa..kak shima baru balik dari umah wan..trus g umah tok..sbb tu la jadi gini..hehe..

Nazatul shima said...

meniti senja: salam aidiladha..

Nazatul shima said...

feckry: amin..,masin mulut ko...ley la jadi datin..hehe

cik Nemo said...

siyes cantiik!