Wednesday, October 13, 2010

Orang pandai boleh jadi bodoh

Hari ni sangat bengang!! Pasal pasal.. Berurusan dengan orang gile! Tension betol! Nasib baik aku pakai baju wane pink ari ni, ley damaikan hati aku sendiri. Hekhek. Nasib baek la aku ni baek hati, kalau aku ni jahat jahat ubi, aku agak nak menjawab la tadi. Ramai plak nak back up tadi. Kehkeh. Tq sistas! ;)

"Encik, dah lame benda ni ada kat kilang.. Dah lame encik kena bayar.."

" Saye tau! Saya dah suh awak bayar dulu kan cik shima..bla..bla..bla.."

"Masalahnye encik, kalau sepuluh orang suh saya bayar dulu, berat la saya encik.." agak keras sikit la suara aku dari sebelum ni yang agak-agak lembut macam tat nenas yang aku tengah makan ni.

Badan aku agak shaking. Mungkin nak marah dan menjawab, tapi tak mampu kot. Hoho. Aku kan pelembut. Awwww!

Kesudahannya, dia bayar jugak duet tu kat aku. Nak cakap orang tak pandai, big impossible, pasal dia tu lecturer kot! Haih! Dugaan kerja. Nak suh bayar punya susah giles!

18 comments:

Uruchimaru @ kf said...

erkk? ni entry lucu pun ade..

agak keras sikit la suara aku dari sebelum ni yang agak-agak lembut macam tat nenas yang aku tengah makan ni.<----suke ayt ni..

Nazatul shima said...

huhuuhu..tpi kf,sy mmg bengang gile ngn org ni td..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

itu memang sikap sesetengah manusia...
liat nak membayar...

Mr feckry said...

ceh, die taknak baayar baca hal lak die buat lu..

misz benida said...

mujo pka bju pink dop???hehehehe...
i like dat status.

cikwanik said...

bab bayo membayo ni mmg berat ar salunye

ejoncb said...

nape nih cma..bayar mende nih

Putri_Aizat said...

hehe...biasalah klu pasal duit memang susah skit org2 nih nak membayor nyer...

Cik NeyNa said...

diorang saje tau nak buat orang cantek marah..
jeles lah tu..

Tihara said...

pink mmg menenangkan..cuba set kanblk tido color pink..mmg tenang jer.. :)

Nazatul shima said...

meniti senja: yeah, you are totally right..!

Nazatul shima said...

feckry: tula..bengang gile..muke kerek nk mampus/..haih..

Nazatul shima said...

mida: hahaha...tula..penenang diri aku, kaler pink..hehee..

Nazatul shima said...

cikwanik: yup..mmg payah..tpi kalo xde duit xpela kn.ni lecturer..isk3..

Nazatul shima said...

ejon: bayar laptop anak die..

Nazatul shima said...

putri aizat: huhuhu..tula..mmg ssh nk kikis sikap neh..

Nazatul shima said...

cik neyna: derang ni mmg..ske buat muke kerek..menyampah nk mampus..geram..

Nazatul shima said...

tihara: hehehe..tula sis..sejuk je kn..hehe..;)