Saturday, October 23, 2010

Make Up

Phewwiitt! Ape kabar semua?? Siap masak, terus bukak blog. Hari ni menu aku, daging singgang, sayur kacang, lala masak air, dengan ikan goreng. Banyak sikit ari ni, pasal along ngn bakal wife dia ada balek.

Mata aku berpinar-pinar bila tengok alat make up Anna Sui yang bakal kakak ipar aku beli tuk wedding dia. Gila kau! Sangat eksklusif casing die! Oh! Aku terpikat. Terpikat dengan Anna Sui. Kehkeh. Tapi, tak tau la efek macam mane lepas guna brand nih.

Yang selalu aku pakai, eyeliner maybelline, blusher MAC, lip gloss avon, dan lipstick maybelline. Aku banyak lipstick, tapi yang paling aku ske pakai maybelline la. Rase cam licin jap lips aku. Kehkeh. Pastu compact powder Miami. Haaa.. Aku balek terengganu, baru aku tau brand ni. Before ni, aku guna ZA. Memang best!;)

Tapi, aku sangat teringin nak pakai kryolan, tapi mahal! Isk2.. Tunggu la duet banyak sikit. Kehkeh.. Tapi, aku geram betol. Bila aku pakai make up, cam kat dinner skool aku ari tu, orang cakap aku tak make up. Adakah muka aku tak makan make up?? :(

Ni aku dah make up taw! Tapi, aku make up sendirik jela. Tak daya nak pegi make up kat org pro. Kehkeh. Aku rase, sebab tu kot tak makan make up. Gagaga.

17 comments:

twinkle twinkle said...

a`ah muke natural je :D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

muka dah comei sgt kowt...
hehehe...

misz benida said...

xpe2..nti make up msa mu nikoh mesti nek seri sbb muka mu xpenah makeup tbal2..hahahahha..

adakah anda teruja???

Nazatul shima said...

twinkle: xnatural pon tu twinkle..make up gk, tpi mcm org x make up..isk3..

Nazatul shima said...

meniti senja: a ah...aku pon rase cmtu weyh!hahaha..

Nazatul shima said...

mida: tulas...hehehehee...dop sabar nih nok org make up ke aku..nok tgok jadi gane..hhaa..

Tihara said...

muka awak
dah natural
beauty,jgn
mekap tebal2..
cheyy, pandai je
ngajo orang

Uruchimaru @ kf said...

like <---mcm kat fb

Mr feckry said...

bia betul lu mekap

Nazatul shima said...

sis tihara: hehee..xmake up tebal pon..nipis2 je..;)

Nazatul shima said...

kf: tq kf..:)

MSOM said...

Aku ingatkan tadi artis baru, rupa2nya NazatulShima.

cik Nemo said...

mmg mcm tak mekap.haa!

jenanese said...

mekap kasi tebal...bedak asas paling kurang 1 inci..baru orang perasan..

Nazatul shima said...

MSOM: pergh...artis baru..kuat betol maen angin sye yep!hahhaa..

Nazatul shima said...

nemo: tula...ajar la cma make up..huhuhu

Nazatul shima said...

jenanese: ermmm...1 inci??? tebalnye..nnti org ingt tepung gomok..hehee..