Thursday, October 7, 2010

Gelagat manusia di jalan raya.

Ok noks sekalian. I baru balek dari majlis tunang one of my frend kat area umah ni. Same umor. Dan dan. Aku jeles. Pasal, dia dapat tunang awal dari aku. Haha. Takdela, acas aje. Aku gembira bila tengok kawan-kawan aku semua dah agak-agak macam nak kawen kan. Good for u my dear dear!Hehe.

Ok, aku nak story pasal di jalan raya. Erm, kadang-kadang aku takut sebenarnya bawak kete sorang-sorang on the way nak balik KT dari besut. Pasal, dah 2 kali ada orang ikot dari belakang. Tapi different cars la. Aku kasik slow, die slowkan jugak. Tak nak potong. Pastu aku try care speed sikit kan, dia speedkan jugak. Haih. Maen angin aku betol! Geram!

Yang paling aku hangin, time aku nak amek ayah aku kat ofis dia. Ada sebuah kerete ni. Bmw, TAN 1_ (aku ingat no plate ni pasal kereta smart. Haha), maen follow dari tepi. Bangang betol! Aku slowkan, die slowkan jugak. Padahal, depan dia takde kereta pon. Lane kiri patutnye kena laju la, tapi dia ikot jugak speed kereta aku. Tau la kereta aku ni tak se gah kereta ko manusia! Tapi, dalam hangin aku tu, ade takutnye jugak. ;(

Lepas ni, boyfriend ngan mak aku mintak aku gi tinted cermin kasik gelap. Aku nak tinted 80%! Haha. Maaf ye pak JPJ! Hihihhi..

11 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

same mcm kete aku..
80% tinted..
hehehe..

Nadd said...

oh! sunggoh scary.. shima pecut je trus.. kasik lumbe2 sket..
nad pnah kena gtu mase ulang-alik g spital KT dr umah.. kasik cilok2 sket Shima.. agknye die ingat pompuan taleh drive lelaju.. hehe..

ptot shima mintak tinted free je mase booking keta.. ketuk sket mintak yg mahal trus, sure dapat pnye lah..sbb dia nk jage customer kan.. jimaatt poket sndri :D *ktrg salu wat gitu* kekekeke....

Rebelle Me said...

tuka kete skyline ke..
subaru ke..
mst taley kejar pny t..
hahaha

Moumo said...

yup,
jadik gk bnda ne mse aku dk penang..
few times jgk la kne kejo dek estima,lancer n bla2..
smpai almost nk accident ngn moto,,
sgt jahanam!!!
pastu mse dk klntn ade laki nek moto benti sebelah kete tggu trapic lite kaler ijau die smpt buke anu die tnjuk kt aku..
sagt fcuk oke,siap lh maen2..geli siyal!
lelaki sgt bngng!!!

Mr feckry said...

pasang je siren polis atas kete lu, tengo depa bran ke tak

Nazatul shima said...

meniti senja: sure org xnmpk kan..huhu..

Nazatul shima said...

nad: mslhnye da pecut nad...die ikot pecut jgk..paih marah kalo pecut laju2..die risau agaknye gf die bwk laju2..padahal xde papepon..hehee..:)
ermm..tpi jalan yg dekat area xde org tu sgt menakutkan..nad msti taw jalan mane kn..huhuhu..

Nazatul shima said...

fara: ok.bak duit skit kat aku..nti aku tukar kete..ahahhaa..

Nazatul shima said...

mc la: gile kentang betol laki tu!ewww!geli dowh..bley plak wat cmtu..isk3..naseb baek ko..kalu aku, da lame ketor duk situ..huhu..

Nazatul shima said...

feckry: kalo la aku ade siren polis tu kan..hehehee..:))

zulkbo said...

Salam bertandang lagi..
moga sihat selalu orang
di sini..di berkati Allah
jua hendaknya..