Wednesday, October 20, 2010

Cinta Internet

Bismillahirrahmanirrahim..

Good morning readers! :)

Another short and simple topic today.

Met your love in a virtual world.

Sangat romantik bukan? Baru aje berborak dengan one of my school teacher. Talking about her past bf and now he's being her husband. She storied, how she met and responds towards him. Sangat teruja aku dengar. Pasal, aku pun berjumpa dengan cik bf thru ym ;)

Tapi, ramai yang tak percaya cinta internet ni kan? Ramai yang tertipu, tapi terpikirkah kau, adakah ramai yang bahagia? Jawapan ada pada kau, kau dan kau. Ada juga pada aku. Dan jawapan bagi aku, hanya aku,dia dan DIA yang tau. :)

Mencari cinta di internet tak salah, cuma, tegarkan honesty kau. Jangan menipu manusia sana sini. Nama selasa bin khamis, tapi kau letak nama paling sedap atas muka bumi, John Jeff Cenai. Dah ada anak 14, tapi cakap umur 25. Apakah? So, jadi berani seperti askar, jadi tegas seperti pulis, jadi lembut macam bapuk lorong haji taib. Tapi, please jangan jadi pondan bapuk khak tui tu. Be a real you. Begging you people.

Aku tules short and simple topic, tapi aku dah melalut ke laut china selatan. Maafkan aku sekalian, sebab itu lah aku. Si pencakap banyak. Hinggakan si bf mau mengacip mulutku dengan stapler. Sakit! Oh, metafora saja. Bye.

14 comments:

Naz said...

ramai yg dah kawen dan ramai juga dah ditipu dgn cinta cyber nie... berhati2 lah... :)

Suey Al zahra. said...

Jumpa cinta dlm internet..
Lucky you :)
semoga berkekalan ke jnjg pelamin ye.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ia bukan dimana kite jumpa...
bagaimana kite menjaga...
:)

Nazatul shima said...

naz: yup..berhati2 lah..hehee..

Nazatul shima said...

suey: thanx dear...semoga kami kekal ke akhir hayat..amin..

Nazatul shima said...

meniti senja: yup..mcm bez je ayat ko tu..hehee

Mr feckry said...

itula metafora teragung gua pernah jumper

ElyaElmo said...

wah3...adikku sorang niiii he3

noktah pelangi said...

sye pn jmpa di intrnet juge!!:)

Nazatul shima said...

feckry: poyos je ko kan..hahaha..

Nazatul shima said...

sis elya: hehehe...nk kawen mcm sis jugak..ehehe..;)

Nazatul shima said...

noktah pelangi: waaa...yeke?? hope happy happy selalu!:)

Uruchimaru @ kf said...

huhuhu..terjebak jga!

Ct SoLeHa said...

cam serupe je kite..tp jumpe ikut FB..pastu YM..hehe
1st time jumpe trus jumpe org tua..(cuak kot)..harap berkekalan hubungan kite (awk ngan cik bf la)dan saya ngan doc bf