Friday, October 22, 2010

Be a maid today.

Salam hari jumaat. Dah balik semua solat jumaat? Hehe. Ibu ibu dah siap masak? Dah? Bagusss.. Hehe..

Hari ni aku jadik maid sekejap kat umah. Bangun awal pagi, basuh baju, jemur baju, sapu lantai, basuh pinggan. Bak kate, semua kerja aku buat. Kehkeh.. Aku akan jadi rajin macam ni kalau mak aku pergi kursus ke, ape ke..So, this week mak aku pegi KL for perjumpaan umno tu, maka aku jadi rajin. Hehehe.. Kalau mak aku ada kat umah, otomatiknye, aku jadi pemalas. Grrr~ Cane ntah.

So, menu hari ni, aku ikot bos la. Ayah aku cakap nak makan sardin. So, aku masak sardin, kacang panjang masak kicap dan telur dadar. Gile simple aku masak. Tapi, nak buat cane. Kalau masak lauk banyak-banyak, nanti tak habes membazir. So, masak yang simple-simple aje. Aku masak ikot ape yang ayah aku nak makan. What a good daughter. Ngeh3. Ikotkan hati pagi tadi, aku nak buat nasi ayam. Lama dah tak buat. Last aku buat nasi ayam time aku f5 dulu. Haha.

Maka, aku akan jadi lebih rajin memasak untuk menjadi bakal isteri yang baik untuk cik bf. :) amin....

10 comments:

twinkle twinkle said...

wah bgs2 rajin2 ;D

Dee Zahari said...

untuk cik paezzz..hahhahaa

CT said...

slm petang jumaat...jom masuk blog akk...:)

zulkbo said...

salam..
bawak la belajar ye..
moleh dah di kahwinkan
je ni..huhu

New Entry "Anda Mahu Kurus?"

Nazatul shima said...

twinkle: rajin sekali sekale..hehee...

Nazatul shima said...

dee: hor..betol doh tus!:D

Nazatul shima said...

cT: slmt ptg akak..;) ok orait..nnti sy jenguk k..:)

Nazatul shima said...

zulkBO: mmg nk kawen..tpi kna tggu mase sesuai..ehehe..

Mr feckry said...

wa, makcik gayah ni dah besar dah..haha..trainning awal nampak..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ameen..
moga ko sentiasa jadi yg tebaek...
buat org ko syg...