Saturday, October 9, 2010

All my loves

Sekarang, dah tak macam dulu. Dulu, kalau mak ayah aku pantang keluar umah pasti aku nak ikot sekali. Tak kesah la kalau just nak pergi beli telur ke, gandum ke, ikan ke, yang penting dapat pergi jalan-jalan.

Dulu, kalau tak ikut derang, mesti nanges. Ntah pape. Kalau mak ayah tak ajak, mengamuk ngamuk macam gorilla. Mule lah buat perangai. Pastu, bila buat perangai kena la habuan die. Kehkeh. Yang paling sakit bila kena libas ngan belt. Sangat sangat sakit ok. Lepas tu, dah kurang buat perangai. Kalau suam suam nak buat perangai, terus tak jadi kalau teringat kena libas ngan belt. Huhu.

Sekarang, dah tak kena lagi. Nak ikot mereka pergi jalan-jalan pun macam dah malas. Especially pergi kenduri kawen. Huhu. Mula lah kena berleter ngan mak. Tapi, nak buat macam mane kan. Hehee..

Sekarang, no more belt. No more pain unless kalau aku buat something yang buat mereka sedih dan kecewa. Obviously, i'll not doing that. Sekarang pun, aku rasa proud sangat sebab dapat bahagiakan mereka even not fully. Partially will be ok kot. Other half, will coming soon. Hehe. ;)

Sooo... Appreciate dem. I will. Insyaallah selagi nyawa dikandung badan. Amin.. Grateful cos i have such a moderate yet happy family! Amin..:) o oooo.. one more thing. My compliment.. Faiz Yushalani.. Even we have a lot of barriers, by give and take, alhamdulillah, we can faced all the problems. kinda like that la.. Ehehe..:)

7 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hargai semua insan tersayang selagi mereka maseh bersama kite..
:)

Nazatul shima said...

yup!! aku setuju ngan ko!hehehe..:))

~eZmALiZa~ said...

my compliment on Ahmad Faiz...opss...hahaa.. :D miss you nazatul shima.. :)

Encik Psychopath said...

i dr skola lg da malas2 nak ikot.

Nazatul shima said...

ezma: ehehe..oo..ahmad faiz..cma nye mohd faiz..;)

miss u too ezma..:D

Nazatul shima said...

psycopath: hehe..laki mmg macam tu kan kebanyakan..kekeke..

diba said...

make them smile always~