Wednesday, September 22, 2010

Kasih ibu sayang ayah

Korang perasan tak, sebenarnya, orang yang paling sayangkan kita adalah family kita. Dah terbukti bile aku nak balek besut sorang-sorang, mak ayah aku agak bimbang. Yang paling obvious mak aku la. Macam muka nak nanges dah ari tu. Huhu. Tapi, nak nanges tu plus abang-abang aku dah balek pahang ngan bangi sebenarnya. Kehkeh.

Selagi mak ayah kita maseh ada dan kita pun maseh ada, hargailah mereka. Jangan sesekali buat mereka kecik hati (serius, aku pernah buat). "Shima mintak maaf ye mak ayah. Memang shima nakal, tapi shima anak yang baek. Huhuu. Perasan lagi, tapi shima tak kesah, sebab shima memang baek". Gagaga.

kawan aku cakap, pic ni ley wat iklan pengasas produk kecantikan dan anaknye. siak betol. haha..

Aku bukan nak memuji ke ape la, tapi aku bersyukur sangat dapat mak ayah yang sporting. Kira, aku boleh buat kawan la. Bukan kapel. Hehe.. Share semua benda. Mostly mak aku la. Ayah aku agak garang, dan aku agak takut sikit nak share cerita. Tapi, aku tau segarang-garang ayah aku, ada lembutnya. Terbukti bila ayah aku, reply mesej 'love you too' time aku mesej bufday beliau hari tu. Kehkeh. Romantikos jugek ayah aku ni. Hehehe..

hensem jugak ayah aku neh. hehehe..;)

Seriusly, aku sayang gila kat mak ayah aku. Even aku nakal dan selalu buat mak aku membebel dan ayah aku menjegilkan mata, tapi aku tetap sayang mereka! Mereka memang terbaek di hati aku!! :)

17 comments:

Moumo said...

kelako,
aku segan r ngn mak ayh aku.
aku nmpk gilo lua
tp depe mak ayh jd baek pijok semot xmapoj kekdohnye..
hipokrit gile.
tp memg syg gilo pn ko both of them..
mse aku blik rye ri tu mok aku tpon 15mint skli.
rsau sgguh die ko aku..
terharu2
pastu plg taboleh blah die oyk
ma risau la ko adik drive keto sore2,ngah(kakak aku) ma xrsau sgt..
wakakaka

Nazatul shima said...

hahaha...nge mok aku, aku dop bape segan..nge ayoh la aku segan nok cium pipi tus..hahaa...hormm..ma mu pnggil adik??olo las..patot la die risa ke mu..adik lagi upenye..hehehe..:D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sape la xsyg giler mak ayah sendiri...
:0

Uruchimaru @ kf said...

umph...emo plak bce..
sbb..











>sdah jadi anak yatim<

misz benida said...

saya syg umi saya.
umi saya sayang saya.
saya sayang abah saya.
abah saya juga sayang saya.
tpi sy jrg kol umi abah saya.
sy miskol jek.
tapiiii saya tiap2 hari sy buat pnggilan kepada buuah hati sy.

oh,saya sayang pamili saya.

Mr feckry said...

yup..mak ayah...tanpa dorang, kita tak ada kat sini

ejoncb said...

hahaha....nk jd dato zaipah dan anaknya nazatul shima eh..kehkeh...

Nadd said...

family comes first..
tanpa mereka, siapalah kite..
;)

enyheartsdiamond said...

eny taktau cima ekot muka mama ke papa. sama je semuanya :D

Nazatul shima said...

meniti senja: ade je yg jenis x sayg..yg antar mak ayah derang kat umah kebajikan tu pehal..kn?huhu..

Nazatul shima said...

kf: sory kf..be strong..simpati ngan kf..smile..:)

Nazatul shima said...

mida: hahaha..senget...tapi logik je tu..aku kol je mak ayah aku..kol time nk balek ngn sampai kat umah sewa..hehehe..:D

Nazatul shima said...

feckry: yup...hargailah mereka sementara mereka maseh ada..:(

Nazatul shima said...

ejon: hahaha..btol dh tu..masin mulut mu jon..haha..

Nazatul shima said...

nad: yes dear...papepon family dulu...:)

Nazatul shima said...

eny: ops..yeke eny..hehe..cma rase cm muke mak je..hehe..:D

Hana Faza-same person said...

syg mak abah juga..hargailah selagi nyawa ditanggung badan:)