Tuesday, August 3, 2010

TRADISIONAL METHOD

Ahad baru neh, pegi la meeting kat sebuah secondary school neh. Dari 830 pagi sampai 500 petang ok. Sangat jeng otak aku meeting selama tuh. Beku kejap otak pasal ngantok gilew dan malam sebelum tu, aku tido 530 pagi. Gila sakit kepala. Tapi, aku gagahkan diri bangun jugak pagi tu demi pekerjaan. Cewah! Gediks.

Aku pun balun kereta ayah. Park kat luar school aje pasal, kereta ya ampun, sangat penuh sesak gilews.

500 petang ada sesi amek gambar, tapi aku bajet muka aku tak nampak pun even amek picture, pasal ramai gilew orang. So, aku malas nak naek pentas bagai pulun nak tempek muka aku kat camera.

Masuk aje kereta, tetibe nampak selai kertas putey kat wiper kereta aku. Aku keluar, then amek bace kertas tu. Kertas tuh berbunyi sebegini;

"Kepada yang bawak kereta ni.. saya nok berkenalan ngan awak.. kalau awak sudi, call nombor ni..0179******..
Tadi, saye nak mintak no tepon awak, tapi segan.."

yang benar,
(sain si budak yg antar kertas neh)
ok, aku ingat zaman skolah je aku pernah dapat surat camne. Tapi, zaman kerja pon dapat jugak. Tergelak guling-guling aku ngan kawan aku dalam kereta. Macam-macam la. Zaman canggeh pon ada lagi orang guna cara tradisional. Kehkeh. Yang tak ley tahan, ada yang benar tuh. Tapi, aku bajet macam budak skola aje yang letak kertas tu. Ade ke orang besar nak tules surat camtu? Kehkeh.

10 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

besar aau kecik dah tue yg pati die ngah nak mengatei...
hahahaha...
;)

Mr feckry said...

so..lu respon tak...?

Nazatul shima said...

senja: haaha..ntah la..mcm2..ingtkn da xde dh mcm tu..hehee..

Nazatul shima said...

feckry: oh..mne de..wat pe la nk bagi respon..stick to the one n only aje..:) kalau dilayan makin menjadi..so better wat normal aje..hehe...

Moumo said...

sengal gile,
rmai ngak peminat mu shima
hahah
btter dr aku tade peminat
wakakaka
(gile desperate)

Nazatul shima said...

mcla: haha..mne de wey..ni aku rase bdop2 koloh hop dop mumayiz neh..hop jenih galok..haha..dakpe2..mu kam ramai spare part..pilis2..hehee..:D

zhOprenIa said...

hahahaha....tabah nyer hati dia sampai tinggal note kat kete lagi. hahahaha!!

Hana Faza-same person said...

hwakakaka..akak lagi haru,...siap tinggal lukisan dua orang lidi pegang tangan..hoi, nak kena pelangkung ngan laki akak ke dek? hahahha

bolayan je shima :p

Nazatul shima said...

eton: ha ah..ahha..tergelak aku..mcm2 la..ehhe..

Nazatul shima said...

sis hana: hehehe..sian btol bdak tu..siap lukes lagi??mmg terbaek neh..hehehe..ye..xpayah layan..:)