Sunday, August 29, 2010

Rakyat Indonesia yang melampau!

Apa kabar ibu ibu bapak-bapak sekalian?? Waduh waduh. Gawat! Napain ya rakyat Indonesia beria-iya sangat nak marahkan orang malaysia?? Isu ni dah jadi makin panas, tambah-tambah bila bendera kebanggaan kita, mereka pijak-pijak macam pijak kaen buruk. Woy!!! Mamat indon! Boleh blah ok! Aku benci ngan kaum kau yang tak sedar diri! Dah la golongan kau bersepah-sepah kat negara aku, menyemak aje!

Buat kawan-kawan yang duk belajar or stay kat sane, jaga diri elok-elok. Jangan biarkan diri kita ditindas.

Ohhoi rakyat indonesia! Jangan bangkitkan kemarahan rakyat malaysia. watch out!

17 comments:

twinkle twinkle said...

btul2,,dorg da la nyemak je kat malaysia ni

Hamzah Ian said...

same je diaorang ngan kite.. ade pro and kontra..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xerti makna berterima kaseh...

Mr feckry said...

dorang lupa kat m'sia ni ramai indon

azureEn said...

at least rakyat dye yg ade kt mesia nie kite tak kacau pon. siap ramai yang tanpa izin plak tu.

kesian org mesia yg ade kt sane.

Nazatul shima said...

twinkle: derang mmg ske nyemak dari dulu lagi dah..

Nazatul shima said...

hamzah: tak..mne de same la..cube tgok..ade ke kite wat cmtu kt derang?

Nazatul shima said...

meniti senja: tu la pasal..isk3..

Nazatul shima said...

feckry: tula..derangnye rakyat pon ramai kat sini..

Nazatul shima said...

azureen: ha ah sis..betol tu..kite x kaco..siap bg kerja lagi..sengal tol la..

misz benida said...

sbr ma..sabar..hehehe
sek dio meme lagu tu jak jame tokong tonggek..
~doh la hidup nupe,xsdr sdr dri plok tuh~

Nazatul shima said...

mida: aku dop ley sabar dh mida ey..rase ge nok nyepak je muke sep indon hop duk sini (bajet gagoh ni)aahaha..

Muhamad Asyraf Muhamad Adnan said...

Rilex r.. Buang masa ja marah2, buat sakit ati ja.. Baik rilex ja..haha.. Marah byk sgt last2 kita pun jd mcm diaorg jugak.. Org yg bodoh ja rajin nk bergaduh.. Biar ja diaorg jd org bodoh..
Org indon x semuanya jahat n org malaysia x semuanya baik.. Lebih kurang ja.. Xyah racist2 mcm diaorg.. Bila lawan bola baru kita racist..haha..
Tiba tingin nk mkn pacelele.. Nyum nyum.. Ibu balik indon 2 bulan la plak..

Nazatul shima said...

asyraf: bukan nk racist, tpi derang ni gerila nye rusuhan ..ntah pape la..menci tol..

Muhamad Asyraf Muhamad Adnan said...

Biar la diaorg kat sana.. X kacau kita kat sini pun.. Klu yg dok ada kat penang dok wat rusuhan mmg dh lama asyraf g nyepak..

Hazwani said...

setuju cma...aq kat Jakarta ni yg jadi mangsa!! huhu...lebih kesian lagi org2 embassy of Msia, kena lempar najis...

Muhamad Asyraf Muhamad Adnan said...

Asyraf terbaca blog org lain pasai isu ni jugak..hehe..
http://kakisakat.blogspot.com/2010/09/apa-kesudahannya-protes-bendera.html