Thursday, August 26, 2010

Pondok Telefon

Hello lad and quine (learn from sifu nije mucca)! How are you guys? How's your fasting? Is it ok? Gagaga.

Publik fon. Telepon awam. Awam telepon. Aduh. Semalam, nak cari ke publik fon yang tak rosak, punye susah giler kat jerteh town. Eces! Ter'bi' plak. Serius talking la babies. Memang susah. Ada tu ada, tapi, most of it dah rosak. Tak paham aku. Camane boleh rosak. 6 publik fon dah aku jumpe tapi semua rosak, and at last, ada la aku jumpa publik yang berjasa kat aku semalam. Nak buat camane peeps, bil tak habis bayar lagi. Still kena unblock. Wakaka ey ey. Nak pakai nombor laen, kena pikir 40 belas kali dulu. Haha.

Penat dah aku nak menguntungkan maxis, digi, celcom. Nak kasik untung kat publik fon plak. Hehee..

Ingat zaman skolah dulu. Zaman ada cinta monyet et et. Before prep tus, sempat lagi q nak gi calling calling. Rela noks beratur panjang demi cinta monyet et et yang ntah pape. Haha. Giles tol. Berpeluh-peluh kat publik fon tu. Walau panas aku rela. Apekah? Haha. Dah dah. Past is past. Sekarang, tak perlu lagi aku nak berpeluh-peluh. Cakap fon pon bawah ekon, siap boley silang-silang kaki. Majunya dunia sekarang. Hehe.
ImageHost.org
Aku kepanasan, dia kesejukan. Rela. Rela. Hehehe..

13 comments:

Alan said...

dah lama x pki public phone heheee

Nazatul shima said...

heehe...try la gune balek..kekeke..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

gatal rupe nye sampai silang2 kaki...
hahaha...
:)

Hazzy Ishak said...

kat poli dulu selalu jugak guna.hehe

babe, gambar katun kat sebelah tajuk tu macam binatang tuttttt je. sebab sekali pandang macam binatang tu.

sorry lah kalau salah eh.

Nazatul shima said...

hazzy: lor..yeke..ingtkn anak lembu..hahaa..ok..nnti tukar..sorry..;)

Nadd said...

jerteh tu ckp je nak membangun,
tapi facilities still cam ampeh..
jalan pun wat org confuse,
mane yg one-way, mane yg no entry..
nad yg salu g balik situ kekdg salah masuk jalan..
haih~

Nazatul shima said...

nad: tula..jalan die mmg konfius..da la jalan kecik aje..huhu..kalo org yg 1st time jalan2 kat sini, mmg pening xtau nk lalu jln mane...isk4..

Solehah said...

hehe..nostalgia ni shima..gambo last tu sian yeh pakcik tu..

twinkle twinkle said...

hebat gbr tu :D

ejoncb said...

hahaha..cma..rindu plop nk pakai public nih..aku lama gle tak pakai public taw.. tuk ckp lama2 la..kalu ckp kejap slalu jer..

p/s: blog muh kena malware ni..buang dulu banner gengblogger tuh cma.. nanti dh okay baru ltak balik

Nazatul shima said...

solehah: hehe...tu la sis..kenangan sume..ehehe..tula pasal..pulun..

Nazatul shima said...

twinkle2 : ape yg hebat tu?hehehe..;)

Nazatul shima said...

ejon: hehe..gayut mmg la..rindu op zaman2 gitu..haha..
eh,banner die ade kaitan ke ngn malware? huhuhu..