Sunday, August 29, 2010

onde oh onde

Ok peeps! Before aku balek ke umah sewa yang tak berapa nak cintai, aku nak share la sikit pasal onde-onde. Aku sangat obses dengan onde-onde. Pantang nampak onde-onde, mesti aku beli. Nak cakap time mak aku pregnantkan aku dulu suke makan onde-onde, tak dela rupa mak aku suka onde-onde. Ntah. Tak paham.

Jadi, maka, hatta, aku dah belajar buat onde-onde ngan mak aku 2 weeks ago. Nak post pic, tapi macam MALAS. Kalau aku cakap malas, memang takde penawar unless aku rajin. Hoho. Tapi, onde-onde yang aku buat ngan mak aku tu, sangat sedap ok. (bukan nak berbangga tapi memuji). Kehkeh.

Ok peeps yang sedang mengorek idung. Oi oi! Bulan pose ni, korek idung apenye??! Ok, aku nak carik onde-onde kat bazar Kampung Raja. Mesti aku pitam jap lagi. Manusia ramai bagai semut dalam coklat manis. Babai adek manis! :)

6 comments:

✿ emaxoxo ✿ said...

aww sy pon suka onde onde ! ^^

Sharinginfoz said...

memang sedap benda alah ni kan

Hidup seorang blogger

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cis...
siapakah gerangan si pengorek idong???

Nazatul shima said...

ema: hehe..same la kite..;)

Nazatul shima said...

sharing info: ha ah..sangat sangat sangat sedaaappp!!

Nazatul shima said...

meniti senja: ko kot...hahaa..