Wednesday, August 4, 2010

Misteri Nusantara cicah bebola ketam

Life getting more super duper adventurous-merous! Hari-hari rasa macam misteri. Stail misteri nusantara dah. Tapi, tak ley lawan suara zainal abidin dalam tu. Merepek lagi. Gile sunggus. Bukan sugus ok.

Kepala otak aku jeng dah ni. Mana nak pikir hal kerja, mana nak pikir hal konvo. Eh eh. Berlagak macam aku la plak yang konvo. Kehkeh. Sangat sangap memikirkan kerja yang makin bertimbun-timbun. Eh? Tapi, anda kan dapat kerja baru. Oh ye! Aku lupa. Aku dah dapat kerja baru. Software tester. Yang aku pergi interview hari tu kat Garden North Tower tus. Ingat tak noks? Tak ingat? Ok, abaikan. (bukan aku nak bangga ni tau, aku cuma nak impom aje kat korang sume). Niat aku tulus mulus suci murni dijamin bersih.

Tak sabar next week. Mungkin aku akan dapat sesuatu yang besar punyeee!:) Dan aku juga dapat something yang kecik punyee!:) Haih~ Lucky me!Gagaga.

Ohhhoooiii~ Cik Isketambola.- walaupun kita tidak kaya dengan harta, cukuplah kita kaya dengan budi bahasa (macam kenal je ayat neh. Alah, citer melayu. Semua cakap camni. Aku pon nak la cakap jugak kan). Kekayaan tidak membawa kita ke mana-mana. Allah tidak mengukur hamba-Nya dengan kekayaan, rupa paras atau darjat, tetapi hati yang bersih dan sentiasa taat kepada-Nya. :)

11 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

harta xpenting...
yg penting bahagia...
happy always mr&mrs isketambola...
;)

Nazatul shima said...

sudah..ngn aku skali kena isketambola.haha..

Rina (◕‿◕)✿ said...

haha over tau! bestnye ade gf @ bf time konvo! T___T

yg kecik tu ape? cicin keeee hehehe

see ya this sunday!

Moumo said...

shima sape konvo?
laki mu ke?
ko mu blik tgk bdk2 ne konvo kt png?
nway congrats 4 ur new job

Nazatul shima said...

hehehe..wexx..rina jgn jeles taw!hehehe..:P
ok dear..c ya dis sunday!:)

Nadd said...

tahniah dah dpt keje dkt ngan faiz..
;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kate sehati sejiwa..
same2 la kene...
;)

Nazatul shima said...

mcla: png aku x jadi g..mu g ke??rindu nk tgok usm..isk3..emm..aku gi kat abg aku konvo..laki aku konvo next year..hehe..thanx dear..;)

Nazatul shima said...

nad: tq dear nad!:)

Mr feckry said...

tapi ramai orang kejar nak jadi kaya..contohnya......skim cepat kaya..

Uruchimaru @ kf said...

isketambola? hee

salam cik cma!

selamat menyambut ramadhan al-mubarak..insya Allah

ikhlas dari rkn mayamu:-
bloger uruchimaru@kf