Saturday, August 14, 2010

Malay Man and Chinese Girl

Kali ni, aku nak story sikit pasal one of my secondary school frend. No need to mention his name, since my blog still public kan. Hehe.

Nak dijadikan cerita, dia kapel dengan sorang chinese girl. Ok, yang tu tak la menjadi masalah kan. Yang big problemnye, look like dia yang dah jauh ikut adat chinese girl tu. Sedangkan, die islam, muslim. Tak salah kalau nak kapel dengan perempuan bukan seagama, tapi jauh lagi baek kalau dia dapat bimbing that chinese girl to learn Islam since dia dah ada advantage untuk lead girl tu. Tapi, sayang thousand kali sayang. Drunk, tatoos, necklace, etc yang sememangnya tak patut as lelaki muslim buat, dia dah buat. Bersepah-sepah tin carlsberg, tiger. Masya-Allah.

Sedih sangat sebab tengok kawan aku dah jadi macam ni. Pandai, tapi tak guna otak nak berfikir. I hope, one day, he'll realize what his doing are totally wrong. He's a good person tho, and i pray for his good sake.

Peringatan ini untuk aku jugak. Kadang-kadang manusia lalai dan alpa. Hari-hari kena saling mengingati. Tak salah kan? :)

13 comments:

naz said...

eh terbbalik pula sudah haha. semoga berpatah arah semula :)

♥ αmynαbillα ♥ said...

I pun ade mmber kapel dgn non muslim. harap2 dia x terpesong ke jln yg salah. huhu ^___^

Nazatul shima said...

naz: tula..insyallah..harap2 cmtula..amin..:)

Nazatul shima said...

amy: oo..yeke..tula..kena kuatkan dari segala segi kalau nk kapel ngn non-muslim nih..

εїз Cik Fasya εїз said...

fuh..manusia..tkt nye bace..moga allah bimbng dia ke jln yg benar la nti kn..

bspotgurl said...

nampaknya dia tak jadi pembimbing sebaliknya dia yg perlu dibimbing ni :)

Moumo said...

Pali kapel ngn Kristian
wlaupun aku taske die,tp aku risau
hahahha
gilos dop

najib said...

insyaalah dia pasti sedar akhirnya,hidayah allah pasti akan tiba

Nazatul shima said...

fasya:amin...kite same2 doakan tuk sesama insan..:)

Nazatul shima said...

bspotgurl: emm..ye kot..tpi die dulu baek sgt..skank je da brubah..

Nazatul shima said...

mcla:pali kapel ngn kristian..whoa..kalu die dop trikut nge kristian tu xpela..

Nazatul shima said...

najib: insyaallah..same2 kita doakan..

Weeda said...

sape tu k.cma...wahed kenal dop..haha bz body nih..wakaka