Friday, August 27, 2010

Kisah sedih si kecil

Hello peeps! Are you ready for rock n roll? Oh, still 'berak'in? Ok orait. Nevermind la kalian-kalian, yang penting aku ada story lagi. Please dunt judge me as minah kepoh or wutsoevaitis, sebab idea aku di malam hari mungkin berguna untuk kesedaran umum. Melalut lagi. Damn.

True story. Aku tengok si kecil ni riang ria hari raya berlari-lari kat kawasan umah jiran aku. Tapi, sape yang tau, dalam hati dia apa yang dia rasa. She so sweet and clever tho. Kenapa aku cakap dalam hati dia siapa yang tahu apa yang dia rasa? (berbelitkah ayat aku?) Yes, she lost her family when she's age 4 years old, last year in a car accident. Luckily, she still alive. Family dia semua rentung terbakar. Ya Allah, jatuh berjurai air mata aku tadi. Sangat sangat sedih bila tengok ketabahan si kecil ni.

Now, her mom's friend take care of her. Sangat baek wanita itu. Tabah juga. Tadi, aku cakap-cakap ngan si kecil ni. Ayat yang buat aku gile-gile menangis bila dia cakap, bila dia tengok bulan, dia tau, mak dia ada kat atas sana, and smiling for her. Lagi, dia cakap, pintu kereta sebelah mak die terkunci. Tu aje yang dia ingat. See? 4 years old kid, talking like 14. That's why aku cakap dia pandai. If i'm in her shoes, memang komfom aku jadi insane. :(

Jadi, appreciate your family. Dunt ever talking crap about dem. Loves them everyday in your heart beat. When we are losing one of them, then we will know how much hurt it is. Love your family peeps!! And u people! Stop 'berak'in, because i'm done with my story. Nite!

6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cis...
ko wat aku nanes sahur2 nieh...
i love my family...
:)

Mr feckry said...

adakah kawan mak budak itu adalah lu?

Nadd said...

skadar bace ni pun dah mengalir air mata..
kalo nad yg interview budak tu, mau meroyan kat situ gak..
:(
aish, nad sgt sensitif skg ni..
tgk drama Syurga Ramadhan kat tv pun menangis bagai nak rak...
:D

Nazatul shima said...

meniti senja: aku bukan sngaja beb..mmg aku sedey gile tgok bdk ni..

Nazatul shima said...

feckry: oh oh..bukan2..someone else la..ape yg buat ko terpikir aku plak?hehee..

Nazatul shima said...

nad: tula nad..pndai sgt die ckp..die siap gtau kubur mak ayah nenek kakak die duk kat belah mane..sian die..xde sape2 kat dunia..:(
haa..cite tu pon wat shima nanges mnggu lepas..huhu..