Tuesday, August 24, 2010

Kenapa mesti sorokkan status anda?

Pagi ni, berjalan kaki ke tempat kerja dan tak lupa berdoa, moga aku tak terserempak ngan lelaki gatal pagi kelmarin. Alhamdulillah. Allah mendengar doaku. Thanks Allah.

Tengah-tengah aku nak conteng muka pagi tadi, aku dengar satu topik best dalam radio muzik. Hot fm aku tak jumpe signal la. Aku tak la kolot sangat banding ngan rombongan Cik Jah ke KL. Ok, back to the story. Topik dia, kenapa orang suka sangat sorokkan status dieorang.

sorok remote takpe ok.
Aku bagi contoh ok. Si lelaki polan dah kawen, tapi mengaku tak kawen. Wtf betol! Kalau dah kawen cakap la jelas-jelas. Kenapa mesti nak sorok? Takut saham jatuh merudumkah?? Hadow! Bini punya cantek, kau main kayu 31 pulak kat luar. Emosinye aku, padahal contoh aje tus. Haha. Same goes to guy yang dah ada gf, cakap la dah ada gf. Konon nak cakap single. Bangang triple aku kasik! Maaf sesiapa yang terasa.

Haa! Pempuan satu hal jugak. Nape nak kena sorok status? Kalau dah ada bf/laki/fiancee, just tell the truth la. Buat ape nak sorok? Kalau dalam fb, duk pakat letak single. Padahal, dah tunang ngan kawen. Ape kejadahnye? Nak show off yang kau orang still laku? Hello~ (baca dengan gaya datin wannabe). Just be honest la people. Jangan la berlakon sangat. Orang pun tau kalau kau berlakon macam kayu.

23 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jujur adalah terbaek...
alhamdulillah....
aku xpernah sorok status aku...
kerana aku bangga ngan status itu...
;)

MyeAqma said...

kadang kadang rimas dengan orang2 yg cmni kan?

pastu lg rimas dgn org yg bajet hot n scandal rmai la knon pastu nk heboh knon dia tu laku giler smpai semua org terkejar2...

tp bila tgk muke, hurmmm ok... tade la mcm tyra banks p0n yg ko nk heboh sgt...

Nazatul shima said...

meniti senja: eh..ko da muncul dh..hehe..emm..aku pon same..;)

Nazatul shima said...

mye aqma: ha ah..btol..ntah pape..huhu..ade yg kes berat lgi, ntah pape gi jaja citer kat org..aduh..mcm2..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tue la...
kite bangga ape kite miliki skang kan???
ape hal lak nak sorok...
ehehehehe...
;)

Mr feckry said...

sebab banyak orang dengki

Atia Adina said...

ha ah...buat apa lah nak sorok...ada hati nak tambah lagi kot....heheheheh

zhOprenIa said...

yang ader pasangan tapi baget single tu tak tahan. ntah pape.. baget hot sangat la tu.

Rebelle Me said...

grgnye cip cima..
hahaha..
jgn la emo sgt sal status neh..
rilex2..
ade la sbbnye kot..
hehhee..
i pon single wat..
keh3!
tp lam fb npe tade single but not available ea darl???
hahhaaa

Nazatul shima said...

meniti senja: ha ah...bangga, tapi jgn takbur suda..hehee..

Nazatul shima said...

feckry: asal lak ramai org dengki??huhu..

Nazatul shima said...

atia: hohoho...ntah la manusia..mcm2..mcm artis jgk la,jenis xnk ngaku..hehe..

Nazatul shima said...

fara: haih..da tkr name??hehee..:D tula..aku bkn nk emo sgt pon..ntah pape la..hehee..ye2..reason die sbb pe yang?hee..
haha..takpe,nnti kite tmbh option kat fb ok!:)

Rebelle Me said...

tp da deactivate la fb tuh!
geram sangat..
aaaaaa..
will come back soon!
(:

Muhamad Asyraf Muhamad Adnan said...

OH cip cma.. Kenapa kamu terlebih emo dgn topik ini?? Hihihi..
Saba2..

azureEn said...

setuju sgt. ^^ saya pon dah bole tukar status nie. tapi tunggu tarikh yg sesuai je bru nak tukar.. ;P

ejoncb said...

betul tuh cma...wat pe nak sorokkan status kan. takut tak laku? tak de org nk ngorat? tkut pas ni bila nk ngorat org, org tak layan sbb dh ada bf?

Nazatul shima said...

fara: y?patot la aku carik ko nye prof kat bff aku xde..isk3..

Nazatul shima said...
This comment has been removed by the author.
Nazatul shima said...

asyraf:hehee..xde pape..cume aku geram je..nth pape manusia cmni..plastik!

Nazatul shima said...

azureen: good of u..jgn sorok2..be honest ngn partner and people kat luar..:)

Nazatul shima said...

ejon: yup..agree..!xtau die nk ape lagi kot dlm idup..xcukup ngn sorang...

Muhamad Asyraf Muhamad Adnan said...

shima : xpe.. faham2..hehe..

Biasa la.. Kadang2 kita x hargai apa yg kita ada sehingga la dia dh x ada dgn kita.. :(