Wednesday, July 28, 2010

NASI AYAM O NASI AYAM

Hari-hari makan nasi ayam. Kalau 30 hari makan nasi ayam, darab dengan 365 hari, jumlah ayam yang disembelih untuk aku makan memang dewa dewi punye banyak. Lemak-lemak pun sama-sama wat musyawarah nak buat kenduri. Haih. Bahaya-bahaya. Kena elak makan nasi ayam hari-hari.

Gila maunye kalau dalam hidup aku tau erti nasi ayam aje? Otak beku, minda statik, lidah kelu, gigi haus, lelangit sakit.

Tapi, tapi. Boleh ke aku hidup tanpa nasi ayam? Macam boleh, tapi macam tak boleh. Mana satu yang boleh? Kau pening? Ok. Dah. Aku stop kat sini aje.

Tahniah buat Meniti senja, pasal kau jumpa fb aku, even aku tau, ko jumpe pasal aku letak badge kat blog aku. Hehe. Mida?? Bile nak add aku kat fb neh? Aku menunggu neh. Hihi.

6 comments:

zulkbo said...

salam..
apakata saya buka kedai nasik ayam dan anda bekerja dengan saya..boleh makan hari2..free erk?okey tak?

Mr feckry said...

kalau di darab kan dengan jumlah hari lalu di bahagikan pula dengan 4 potongan bahagian ayam. ternyata lu makan ayam 172 ekor ayam setahun..

patut harga ayam mahal sekang ni...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cis...
ko menjatuhkan air muka aku disini...
;)

Nazatul shima said...

zulkbo: oo..kalo keje xmau, kalo mkn free nak..haha..

Nazatul shima said...

feckry: ape kaitan ayam mahal ngn aku makan banyak?haha..ade2 je ko neh..haha..

Nazatul shima said...

meniti senja: xdela..mne de..aku mengupkan trafik ko tu..hahhaa..