Monday, May 24, 2010

KENA GILA DULU, BARU JADI PANDAI

"There is no great genius without some touch of madness"- Seneca quotes

Teringat zaman aku darjah 5. Baru nak balik latihan menari ditemani sepupu. Kebetulan, latihan time tu abis awal. Nak tunggu ayah macam malas. So, dengan idea gile aku, aku berjalan kaki dari tempat latihan aku kat town balik ke rumah aku dekat manir. Ow ow. Kalau kau orang terengganu mesti paham jauh mana aku berjalan. Gagaga. Bas stop, nak angkut kami. Tapi, aku gong boh!Tetap nak jalan kaki jugak.
Hasilnya, dari kegilaan aku tu, aku dapat jadi seorang genius. Tak percaya? Ikut suka kau la. Hoho.

24 comments:

pak long said...

salam...
jauh berjalan luas pandangan..kalau jalan kaki real punyer alamat melecet la kaki tu...

deus X machina said...

aku agak setuju dengan tajuk entry ni
keh keh

Uruchimaru @ kf said...

jauh jugak tue kamu menapak !
gigihkan betul masa kecil kamu cma!

merdhieya said...

wow..
jaoh gop tu dt bando ke manir..
kuat ngat stamina..hehe :D

Solehah said...

oo..mcm tu rupanya..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku tahu ko memang genius...
hehehehe...
=)

Mr feckry said...

berat juga gua nak percaya

embun d tengah malam said...

bersusah dulu bersenang kemudian

Shahrul Tanaka Safeai said...

gua syak ini hanya mainan imaginasi lu sahaja.

azie azuren said...

owh hebat.. lepas nie nk jalan kaki laa kalau pegi kL. jimat minyak kete. n bole jdi pandai jgk. 2 in 1. XD

maisyara Pot! Pot! said...

jgn jadi pandai dulu baru gila. ngee^^

Linda Sidek said...

aduhhhhh,aku boley bayangkan betapa jauhnyer ko berjalan..mmg genius tahap gaban dah ni cma..

Nazatul shima said...

pak long: salam..hehehe..tu la pasal..smpai je kat umah..mak tros belikan eskrim..hehe..

Nazatul shima said...

deus: first time ko bersetuju ngn aku..ngeh3..

Nazatul shima said...

kf: hehehe..mmg gigih..ni bkn gigih..degil xmo tunggu ayah..hehe..

Nazatul shima said...

merdhieya: haha..stamina zaman kecik,mmg kuat skmo bos..hehehe..:P

Nazatul shima said...

solehah: ye..mcm ni la..huhu

Nazatul shima said...

meniti senja: ko betol2 ke,saje je nk suh aku kembang..ahaha..:P

Nazatul shima said...

feckry: lu xmo caye? tanye mak gua..hahaa..

Nazatul shima said...

embun: hehhe..susah dulu..skank pon same..bile ntah nk senang sikit..tpi da bersyukur dgn keadaan skank..:)

Nazatul shima said...

shahrul: lagi sorg tak caye..mne de mainan imaginasi..aku siyes la ni beb..citer bukan rekaan..huhuhu

Nazatul shima said...

azie: hahaha..bagus...cadangan bernas..pada mase yg same dapat kurus..3 in 1.hehehe..

Nazatul shima said...

maisyara: hahaha..yg tu cm ramai je kan skank..haish..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bukan dah memang kembang...???
hehehe...
=)