Wednesday, April 21, 2010

PETUA CANTIKKAN RAMBUT VERSI MIRROR.

Dalam sebulan, mesti ada sehari kau agak gedik nak menjaga rambut, sampaikan nak letak perfume segala bagai pasal nak kasi rambut wangi. So, aku bagi petua nak cantikkan rambut even rambut aku tak la secantik Anita Sarawak. Cantik ke? Whew!
  • Biasanya orang letak santan kelapa kat rambut kan? Aku syorkan letak air kelapa je. Boley save bajet ngan masa. Kalau guna air kelapa, rambut kau jadi manis-manis. Kompom nampak sweet!
  • Kalau boley, jangan basahkan rambut dengan air suling. Biar je dia tak kena air. Kan dah kena air kelapa tadi. Haiya!
  • Anda sikat rambut? Oh! Itu teknik yang silap. Kau patut biarkan rambut tak bersikat. Payah sikit segala pijat ngan kutu nak panjat. Pasal, nampak jalan berliku-liku. Bimbang sesat.
  • Jangan lupa, spray rambut dengan ridsect. Kompom kutu-kutu ngan semua pijat akan lari. Selamat rambut kau dari segala jenis binatang terbilang tu.
  • Jangan sesekali guna gel rambut yang biasa tu. Aku syorkan kau guna gel pengelupasan Syahirah tu. Aku pasti! Rambut akan bersinar dan cantik dari segala rambut tak sihat. Gel tu dapat bantu kau buangkan sisa-sisa rambut yang rosak.
  • Akhir sekali, gunakan perfume AVON Far Away warna marroon ok. Pasti rambut kau wangi sepanjang masa tanpa bau busuk macam bau fart. Omg! Hoho.
Emmm.. Patutla rambut aku tak secantik Anita Sarawak.

21 comments:

Aus MeLankoLik said...

hahahak ,
aku nk tips tajamkan bibir , hahhaak

embun d tengah malam said...

baik punya tip..pelik..hahhahaha

ChiLaBaey's said...

Wah petua yang berguna ni... Boleh ku cuba nanti... hehehe... air kelapa kalau di minum lagi sedap.... ;)

zulkbo said...

salam..
ha ha ha..lawak di pagi hari
sembur dgn ridsert..biar betul
ada yang botak nanti..he he

deqyalalink said...

haahahha comel lah kak ima :)

Hana Picca said...

oit, bahayo petua nih..mau hilang rmbut akak..ekeke

bspotgurl said...

Erkk, kalau ngikutkan tips tips ni sure rambut kita jadi serba tak kena beb! hihik

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tip baek...
hehehehe...

Solehah said...

uiks..ingat btl td..nasib baik baca sampai habis.

jane said...

eh...ni tip betol ke main2 neh??

hahhahhaha

Nazatul shima said...

aus: haha..aku xdpt nk carik lgi tips tu..haha..sengal..

Nazatul shima said...

embun: pelik..so jgn ikot k!:)

Nazatul shima said...

chilabaeys: hihi..air kelapa mmg bez sgt!!!letak ais..pergh!

Nazatul shima said...

zulkbo:salam..haha..btol la..klo kutu tu ade, xke gatal kepala..bgi ridsect tros..hihi..

Nazatul shima said...

deqya: ops..malu la i deqya..:P

Nazatul shima said...

hana:hahaa..xpe kak..nnti tumbuh balik rmbut tu..hehe..:P

Nazatul shima said...

bspotgurl:hehehe..tips ni mmg tuk tak diikut..hehe..:D

Nazatul shima said...

meniti senja:beeeeekkkkk punyeee....:D

Nazatul shima said...

solehah:hehehe..nasib baik..klo akak ikot, tak tau la..hehe..

Nazatul shima said...

jane:main2 ok..jgn ikot taw!:D

|| nemo mimosh || said...

sile jangan pecaye !