Sunday, April 18, 2010

CERITAKU (part1)

Ni kisah hidup aku yang betol-betol jadi ni weyh. Aku tulis entri ni, pasal atas request aus. Hihi.

Aku lahir, 16 disember 1987. Hari ape, aku lupa. Cuba cek balik kalendar tahun 1987. Berat time aku lahir, ringan je, aku pun lupa jugak bape kilo. Lagi, mak aku bajet nak letak nama nurul ixora sasabila, tapi tak jadik, pasal nama tu agak glamer. So, mak aku berkenan dengan nama puteri perlis, Nazatul Shima. Jadila nama aku macam skank ni.

Aku ni jenis tomboy sikit zaman kanak-kanak. Aku sume ada abang-abang je. Jadi, mainan aku pun macam budak laki la. Tapi, abang aku pernah main masak-masak dengan aku beb! Nak amik hati adik. Haha. Silap-silap, aku jatuh dalam longkang besar tepi umah. Ada la satu parut kecik dekat muka aku ni. Tapi, nasib baik tak obvious sangat. Jatuh nilai komersialan aku. Haha.

Aku pegi ngan balik skolah naik beskal je. Hari-hari berlumba dengan kawan-kawan lelaki aku. Lalu je kedai burger, jerit kat abg burger. "Burger 2 tey abg!!". Tapi, tak beli-beli pon. Sian dia. Mintak maaf ye abg burger.

Aku ni suka menari ngan menyanyi. Aku start menari masa darjah 3. Masuk kelab kebudayaan kanak-kanak terengganu. Suka sangat dapat menari kat pesta pantai. Tapi, aku rimas dengan make up yang tebal. Tsk! Lagi saje2 masuk fashion show. Pakai skirt biru, cekak rambut. Aduh! Buruk betol! Lagi masuk story telling pakai gaun putih. Cantik! Haha.


Ok, nnti aku sambung! tungguu!:)


22 comments:

*Dak kecikkk* said...

"Burger 2 tey abg"
Tiba2 inda tergelak baca ayat tu..lawak2..

Baham ghambang ah mung ni shima.hahahaaaa
Nak test cakak ganu ne tahu kot2 inda dah lupa..:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ko lahir hari Rabu...
waaa...
ko suke nari eh???
gelek sket...
heheheh...

embun d tengah malam said...

jom menari poco-poco..best beb tarian dia,,hehhee

sedap gila nama yg glamer tu..hehehe...

fiD said...

wah! ni diary zaman dulu2,, akak2,, heheh

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

hehe..kalo 16 dec 1988,hari jumaat,thnc1987 tatau la plak..

hah,tomboy?seb bel skrg dah ladiesssss sgt..hehe~

zulkbo said...

salam..
wahhh..sekarang dah tak sama erkk?
sekarang dah lawa..putih melepak lak tu..ermmmmmp....

|| nemo mimosh || said...

1st timw wat entri pjg..! gud!

deqyalalink said...

hahahhah comel gile suke menari kai skirt segala :) deqya pon lahir bulan 12 ! 8/12 ley la celebrate same2 :)

Tihara said...

agak menarik..ku kan nantikan

Mr feckry said...

menarik story lu

Nazatul shima said...

dak kecik: hahaha..dop baham ghambang doh..mmg betol tu inda..hehehe..

Nazatul shima said...

meniti senja:wey..ko siyes ke??ko belek kat tenet ey?hahha..
aku mmg ske..tpi bkn tarian lucah..haha..

Nazatul shima said...

embun:poco2 bez..da nari dh ari tu ngn mak..hahaa...

tula pasal..glamer sgt tu..haha..

Nazatul shima said...

fid: hehee..citer lame bukak balik la fid..hehe..

Nazatul shima said...

fasya:hehehe..tomboy ni..sepak org mainan je..hehe..
emm..skank ladies gop..tpi xla sgt..hehe..

Nazatul shima said...

zulkbo: salam..oww..same je dulu skank..yg beza, tinggi rendah je..hehe..

Nazatul shima said...

nemo:hahha..perli nih..saje je nk wat pnjg skit..hehe..

Nazatul shima said...

deqya:nnti kite celeb same2 k..!hehee..bulan 12 ni sume kiut2..hahaa..perasan!:P

Nazatul shima said...

tihara:sis tunggu k!:)

Nazatul shima said...

mr feckry: guanye citer mmg menarik beb!:P

.JueJay. said...

Hahaha. eh, same ngan kite aa. suke menari. jom poco poco satuuuuu

Rina (◕‿◕)✿ said...

mesti kiutttt hahahaha
tomboy ke? cam xcye je :P