Thursday, March 25, 2010

TAG BERTAG BERSAMA CMA.

Okey, since fida cute or name keglameran beliau fy da tag aku sebanyak twice, so aku rase, i need to appreciate her sincere. Kan fy? :)

Ni la serba kurang pasal aku. Kalau kau ngantok time bace, kasi makan steroid. Orait? Kalau xde steroid, kau sumbat je cili, kunyah macam chewing gum.

1)Siapakah diri saya di rumah.
Perempuan yang membosankan. Pasal, hari-hari buat benda sama. Sampaikan, aku da boley bajet timing if aku nak buat sesuatu. Lagi, aku memang suka gelak sorang-sorang depan tv, sampaikan jiran sebelah aku datang kat umah and tanya nape aku gelak. Pelik. Tu kan normal kalau gelak. Kan??

2)Siapakah diri saya di samping rakan.
Aku perempuan yang suka cakap banyak. Aku pun suka keluarkan idea kalau bab nak enjoy ni. Lagi, aku suka cakap benda pelik-pelik ngan budak-budak ni. Tak gitu beb?? Haha.

3) Lima benda yang di idam idam kan tapi tak dapat lagi.

Pertama: MyVi se kaler putih, pastu skirting pink, rim putih. Wah. Gempak beb!
Kedua: Set make up MAC. Hoho. Nak conteng sikit muka ngan make up MAC. Kot-kot la ley jadi cam Nora danish pasni. Muahaha.
Ketiga: Lappy baru. Pliz!!! Nak lappy baru. Tak best pakai pc. Uhuk.
Keempat: Sunglasses GUESS. Oh. Aku suka sangat! Sape nak bagi gift kat aku benda alah ni? Aku nak gi bergaya kat pasar kedai payang ni. Bajet hot macam artis.
Kelima: Jam tangan GUESS. Nak sangat-sangat! Pliz, datuk-datuk. Belikan untuk i boleh? Haha. Tunggu la gaji pertama aku nanti. Sure, aku gi redah cari jam GUESS. Haha.

4)Siapakah nama pasangan merangkap buah hati pengarang jantung saye?
Oh! Nak kena cakap ke? Malu la i. Hehe. Nama beliau.. Taraa! MOHD FAIZ BIN YUSHALANI. Haa..kan da blushing. Hoho.

5)Ceritakan LIMA perkara saye paling suke tentang dier?
Pertama: Kelakar. Kelakar. Kelakar. Boleh buat aku gelak tiap masa except time tido pasal dia tido mati.
Kedua: Aku suka dagu dia. Ouw! Terbelah beb! Macam artis barat sudah. Ala. Kan aku da agak, aku mesti terlebey puji. Dush!
Ketiga: Tak kedekut. Sangat tak penyayang dengan benda-benda beliau. Kalau boley, siap ngan boxer die nak bagi aku pakai. Tapi, apakan daya. Aku wanita biasa. Pernah, mula-mula share sebijik hotdog yg berharga RM4.80, then aku cakap sedap, so, die pergi beli lagi dua hot dog tu. Haih. Cair i.. Hihi.
Keempat: Sangat hormat orang tua. Sampaikan pak cik-pak cik yang mintak sedekah dia boleh kasi sampai 5 hengget. Aku sangat kagum!
Kelima: Dia suka bawak kereta laju-laju. Aku sangat teruja. Aku plak yang terikut-ikut bawak kereta laju. Bf borek, gf rintik.

6)Tarikh membina ikatan, eceh!
Ecececeh!Officially 15/05/08 di kala malam menjelma. :)

7)Kenangan pahit bersama pasangan anda?
Hampir nak accident time balik NYC taun lepas. Nak balik kelantan ngan terengganu. Dekat highway. Pasal, tayar kereta bocor. Alhamdulillah. Tak de kereta dari belakang or depan. So, ada abang motor yang tolong and lastly, call for help dari pomen yang kat area situ.

8)Lagu tema chenta?
Lagu tema cinta? Hm.. Banyak kot. Haha. Yang obvious sekali, lagu Qiara- Hanya Padamu.

9)Apakah perubahan yang saye nak tengok pada dier?
Tak mau pape perubahan. Because aku cintakan dia seadanya. No need to change. No need to transform. Since you love someone, you have to accept everything about your spouse.

10)tag 5 orang lain?
Siapa-siapa yang nak buat, boleh. I don't mind.:)

31 comments:

Irs said...

saya buat ye kak
hee :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaaa...
sweet couple...
hehehehe...

Fida Jai OWN said...

cutew ??? awww awww ... haish ,,,tak ada mknanya ... thanks to cik cma kita ni , cbb cudi tu but tag fy niii ... wooottt wooottt ... hehe

Nazatul shima said...

meniti senja: ehem2..hehehe..manis...:)

Nazatul shima said...

irs: sure..ley je dik..:)

Nazatul shima said...

fy:hehehe..auw!cute pe..:)
welcome2..:)

Sarah Zulkefli said...

alololo..shweetnyer :))

Mr feckry said...

jawapn lu yang last ni bagus..inilah dinamakan setia. gua bagi credit kat lu

Mr feckry said...

jawapn lu yang last ni bagus..inilah dinamakan setia. gua bagi credit kat lu

bungkus said...

singgah kejap.. baca dan baca itu je

FaTiN said...

first time dengar bf borek, gf rintik

sweet kapel la korang. semoga ke jinjang pelamin. amin^^

embun d tengah malam said...

sweet couple..good

jane said...

aku tak pandai jwb tag
























ngahahhahahahahaha






























bye!

mamai said...

tarik ikatan terlerai bila yer...harap sudah tersimpul mati..thanks for visit

deqyalalink said...

wahh meletop letop pujian yang dipaparkan hehhe..mesti beliau kagum :)

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

kak rose pun nak myvi agi, tapi belum tercapai agi

b!Ntang said...

wah!
alhamdulillah selamat k?
=))

maisyara Pot! Pot! said...

i love GUESS! tapi, tak teringin nak beli. hahahaha. :D

Nazatul shima said...

sarah:weee..!tq..:)

Nazatul shima said...

bungkus:bagus..membaca budaya kita..:P

Nazatul shima said...

mr feckry:ehem2..suke2..ko bagi aku kredit byak sikit..haha,,:P

Nazatul shima said...

fatin: hehe..first time gk reka tu..hehe..amin..doakan kami ye,.:)

Nazatul shima said...

embun:amin...manis..sweet..:)

Nazatul shima said...

jane:hahaa...so tak yah jawab..:P

Nazatul shima said...

mamai: insyaallah...ouh..ok..no prob..;)

Nazatul shima said...

deqya:puji tetap puji deqya..kak ima kaki ampu..hihi..

Nazatul shima said...

crazybeautiful:hehe..xpe kak rose..suh husband belikan k..:)

Nazatul shima said...

bintang:ouh..selamat..selamat..hihi..:)

Nazatul shima said...

maisyara:alahai..nape tak tingin?hoho..tingin la..hehe..

mira ellyna said...

waa.. sweet je..

tp boxer tu ade dpt hadiah dri die ke huhu..

Nazatul shima said...

mira: eh..xde la mira..kalo ade la..ish2...hehe..