Sunday, March 7, 2010

SIAPA LAGI HEBAT MASAK? LAKI-LAKI KE, PEREMPUAN?

Dalam dunia ni, ramai yang pandai masak. Tapi, sape yang lagi terer? Perempuan ke lelaki? Atau, pondan? Hoho.

Mari kite selak realiti kehidupan sikit. Pada pandangan mata aku, lelaki yang pandai masak. No offense ok? Namun, kebanyakan lelaki yang pandai masak ni, agak lembut. Ni yang aku tengok kat Malaysia la. Kalau kat negara orang, aku tengok, lelaki yang pandai masak, agak tough dan berketul-ketul. Cube kau tengok channel AFC. Sumpah! Aku tak tipu.


Badan macam ahli bina badan, tapi sebenarnya chef. Agak-agak, kalau Aaron aziz ngan Fahrin Ahmad jadi chef, mesti hari-hari ada show dieorang kat tv. Haha.

44 comments:

embun d tengah malam said...

laki lagi terer masak kot..sbb aper..sbb i laki..mesti i sokong laki..hahahhaha..

i teringin juga nk belajar masak..tapi ntah la...hahahha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hahahhaa...
xsemesti nye lembut...
mungkin kat tempat kite je...
kat luar memang semua ok je...
siap kawen ade family lagi...
aku pon kadang2 tgk gak afc...
hehehehe...

deus X machina said...

sememangnya lelaki hebat masak-masak ni
tapi apa pun, masakan ibu tetap terbaik

deqyalalink said...

sebagai seorang perempuan , saya mengaku walaupun lelaki suka masak campak campak, tapi sedap gilaaa !!!

Nazatul shima said...

embun:hehe..kantoi..tak reti masak..hehe..:P

Nazatul shima said...

meniti senja: hehehe..yela..klo bab kawen mmg sume dapat anak..haha..tang lembut je yg xley ubah..hihi..

Nazatul shima said...

deus: hmm..betol2..mak masak yg terbaikk..owiz sedap..!:)

Nazatul shima said...

deqya: tu la pasal kan..men campak2 pon bez aje..haih..pelik btol..

kaChaNG_dEwa said...

walaupon badan aku tak ketol-ketol..and tak jugak lembut tapi aku pandai masak k.huhuu..kari,sup,tom yam,asam laksa..smua reti.tapi maggi je la

|| nemo mimosh || said...

betul..laki sekarang memang pandai masak sebab tu diorang kuat complain..opss!

Aus MeLankoLik said...

nampak sangat kau nak back up kate diri kau xreti masak..
hahaha..

pak long said...

salam buat cma...
ahhhh tak kuasa mak...

enyheartsdiamond said...

hahahaha..
lelaki mmg masak sedap pon..

i ni x pandai2 ni :)

Mr feckry said...

ok memang terbukti laki lagi terror masak..

Hazzy Ishak said...

ya majoriti chef kat hotel semua lelaki,
kat kedai makan sekali pun

tapi wanita tetap hebat memasak ok

BeaN MorENo said...

tengok tanagn jugak...tapi nak tanya skit...sapa chef no satu malaysia???kalau awak boleh jawab awak dah tau jawapan persoalan awak tuh...hak3

Ms.Independant said...

my dad masak lagi cedap dr my mom!

:)

embun d tengah malam said...

i reti la u,,

stakat kari tu slumber lagi..hahaha

Tihara said...

bukan nk cakap la kan..memang ramai lelaki yg hebat masak.. dalam AFC saje dah ramai lelaki yg masak..misal nya david rocco, jamie oliver, anthony bourdain,curtis stone, bobby chin, chef wan mmg takleh lari..mane2 chanel ade dia....yg pempuan yg aku tau nigella bite..seko tu jer..

ElyaElmo said...

rasanya perempuan...perempuan pandai masak yg heavy2...laki2 pndai masak western jeee...so western tak mencabar sgt klo nk masak..ha3

f i d o z |graphs| said...

lelaki sangat pandai masak.
saya pandai masak jugak ape.
thanks to my mom coz ajar saya ouh.
abang saya pun chef tau.
;D

tapi selamat saya tak lembut.
lembut hati je.
fizikal masih keras.
hoho.
^o^

Dak Wan® said...

Laki hebat memasak, cuma kat rumah selalunya malas nak masak jewr! Hehehe

psychopath said...

msti la laki..

faiq said...

laki msk cpt..pmpuan lmbt

.JueJay. said...

hahaha.
speechless.

Nazatul shima said...

kachang:kalo cmtu,aku pon terer je masak..hehe..

Nazatul shima said...

nemo:hahaha..tu la..klo xsedap sikit komplen.haih..demand tol..

Nazatul shima said...

aus:eh eh.mne de..aku reti masak pe..hehehhe..

Nazatul shima said...

pak long:eh?da jadi nyah dah pak long?hahaa..

Nazatul shima said...

eny:takpe2,,klo xpndai kite ley blajar..

Nazatul shima said...

mr feckry:salu je backup laki..isk3..

Nazatul shima said...

hazzy:pmpuan xnk tnjuk skill je sbenarnye..hehehe..

Nazatul shima said...

bean:hmm..sape ey?xtau la bean..hahaha..:P

Nazatul shima said...

ms independent:wah!ur dad pandai masak?ayah kite tau buat karamel aje..hehee..

Nazatul shima said...

embun:elelele...cube masak nk tgok?ehehe..

Nazatul shima said...

tihara:wahh..akak au sume name derang?saye xtau pon name..takat tgok muke je..hehe..

Nazatul shima said...

elya:hehehe..kutuk sis..jgn tak kutuk..:D

Nazatul shima said...

fidoz:wah..nmpk ganas hip hop, tpi pandai masak..bgus2..sib baik xlembut kn..auww!:P

Nazatul shima said...

dak wan:hebat,tpi malas nk masak?cmne tu?ish3...pdahal mmg tak tau msak kot..hihi..

Nazatul shima said...

psycopath:mmg la laki pasal ko laki..hehe..

Nazatul shima said...

faiq:asal lak cmtu?pmpuan lgi cepat pasal da tau bahan..haha..

Nazatul shima said...

jue jay:y?huhu..

Tihara said...

akak hari2 tgk AFC tapi masak tak terer2 juge..diorang tu dh jd cam member akak dah..poyo jer :)

ururules said...

ouh! aku terer masak.. tapi aku x lembut..

caye tak? haaaaa... lol

mamat2 chef kat kedai tom yam sedap2 tuh byk lembut ke?