Saturday, March 6, 2010

POPULARITI NAIK MENCANAK SETELAH MEMALUKAN DIRI SENDIRI

Dalam dunia ni, ramai orang cakap pasal kawen. So, aku nak stop cakap pasal kawen. Pasal? Saje. Hoho. Ni, aku nak flashlight back zaman aku nasyid sekolah menengah dulu. Aku wakil sekolah men sultan sulaiman untuk pertandingan nasyid kan. Sekali, kena jadi solo da. Suara macam katak pun cikgu pilih. Pelik betul. Tapi, aku balun je. Asal orang tak muntah hijau dengar suara aku.

Aku ingat, time tu nyanyi 2 lagu, melayu ngan arab. Aku solo untuk lagu arab. Berdebar beb! Risau tak ingat lirik, namun otak aku berjaya ingat segala lenggok lagu. Namun, habis je ayat terakhir, aku pun bersuara dengan slow, tapi satu dewan boleh dengar. Pasal mic depan aku je kot.
"Kak Shimah, turn shima abis doh.."
Maka, dewan tu pun jadi riuh. Ces! Gelakkan aku rupenye. Lepas tu, populariti aku menaik dengan mencanak.

Aku rase, kalau aku tak cakap kuat-kuat, mesti dah dapat juara. Kan? Rase camtu tak? Haha. Giler perasan.

p/s: kalau nak cakap depan mic, please cakap macam kentut tak bunyi.

11 comments:

luvly mya said...

hehe..lawak je..=)

Aus MeLankoLik said...

hahahak..
aku leh bayangkan perassan itu..
kekeke..
aku sendiri gelak kalau kau depan aku..
hahahak..

Nazatul shima said...

mya:hehehe..malu2...

Nazatul shima said...

aus:kompom kan?tak bek gelakkan org taw..seb bek aku buat dek je..hihi..

kaChaNG_dEwa said...

adess..boleh plak camtu.miahaha..tapi takpe kan.pemez dh pastu..kejadian hampir sma blaku kat kachang.dah la suara ntah ke mana..time turun pentas nak jatoh tangga lak.huhh..anak harun salim bachik tol

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha... nasib baik dpt populariti.. kakaka..

aku dpt bygkan kemerahan muka tahan burn malu.. kekeke :P

Nazatul shima said...

kachang:nasib baik tak jatuh terus..klo tak maunye wat2 pengsan..hehehe..

Nazatul shima said...

asada:hahaha..tau xpe..rase cm panas je muke aku time tuh..hehee..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kentut xbunyi sgt busuk...
hehehehe...
aku pon solo nasyid dulu...
hehehehe...

Nazatul shima said...

meniti senja:hehhee..msti sore ko bez kan?hehe.:D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ke ko nak aku cakap yg same kat ko???
jap2...
"mesti sore ko best kan???"
hehehehe...