Sunday, March 28, 2010

OH, CINTA TERHALANG

Malam ni, aku lihat langit, kelam, gelap. Bahang panas dari jalan raya depan rumah aku ni menambahkan ke'hot'an aku.

Korang pernah dengar tak, cinta tak direstui keluarga? Ala, cam lagu fauziah Latiff tu. Lagu pe, aku lupe.

Ini tak ada kena-mengena dengan aku ok. Cuma aku nak sasarkan entri ni pada insan-insan yang terkena panahan cinta terhalang ni.

Kau tau, kenapa cinta boleh terhalang?

Pasal, mak bapak kau tak suka kat pasangan kau la. Raya tahun lepas, kau bawak balik si Tijah. Mak bapak kau memang berkenan sakan la kan. Siap umum kat satu kampung. Nak buat camane, cantik kan. Hoho. Tapi, raya tahun ni, tiba-tiba kau bawak si Gayah. Akal mak bapak kau boleh terima tak?

Lagi, pasal darjat, keturunan ngan harta. Aduh! Aku memang pantang kalau manusia yang pandang darjat ni. Macam la tak pernah hidup susah. Wey! Mak bapak nenek moyang kau dulu pon makan ubi cicah garam je. Sama je. Yang nak berlagak sangat tu kenapa? Bajet hot! Ouh! Terlebih sudah!


Ada tak orang pandang appearance? Siapa-siapa nak jadi menantu aku, kena;

tinggi macam Nasha Aziz

comel macam Nora Danish

hot macam Diana Danielle
Hoho. Ada ke wey?

25 comments:

deqyalalink said...

wow hot gilak diana danielle?? tak kusangka se sexy itu beliau...

naz said...

gambar last tu hilang ngantuk

embun d tengah malam said...

susah nk cari tu..comel nora danish..i like

embun d tengah malam said...

susah nk cari tu..comel nora danish..i like

misz benida said...

nk hot mkan akak shima...hahaha
hot dog boleh jugak..
tpi kan,bkpo la cri gmbr nasha aziz tlingo dio g2...huhuhu

maisyara Pot! Pot! said...

sy tk suka hot mcm diana danielle. sakit mata den tgk longkang dia. sy suka yg baik2. pandai masak2. sesuai jd suri rumah, isteri dan ibu. ceehhh! ade mcm mak mntua yg baik hati tk? hakhakhak. xP

Kyuubi_85 said...

kenapa nak melarang kasih sayang antara 2 insan tu kan? huhu

.JueJay. said...

hohoho. gile gempakkkkkk

Nazatul shima said...

deqya:hmm..tu la..ingtkn sopan aje kan..huhu...

Nazatul shima said...

naz: laki mmg...huh..

Nazatul shima said...

embun: ha ah...comey kan nora danish!saya pon suke!

Nazatul shima said...

benida:hehehe...aku berkenan ngn telinga dia la..pasal tu aku ltak pic ni..hehehe..

Nazatul shima said...

maisyara: pasni mesti rmaai yg nk jadi menantu maisyara ni..hehee..baik je mak mentuanya..:D

Nazatul shima said...

kyuubi:hmm..tula..hehe..tpi, nak buat mcm mana..

Nazatul shima said...

juejay:pe yg gempak ni..hehe..

Kyuubi_85 said...

berjuanglah demi cinta. haha. dag janji sehidup demati, tp bila dihalang skit, terus kita ditinggalkan. pap sehidup semati? satu hidup satu mati baru sesuai. haha

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

mak aih..

comel btl nora danish tu kn..

erm..bila nk jd tinggi neh..
kementot aje ni..

cikwanik said...

kalo saya spesis mak metua.. org nak menantu yg suke masak. xpandai takpe tapi suke masak. kene ade je makanan selalu.. hoho

Nadd said...

abes la kalo sume pun nak yg hot2 kan..
itu bkn nak wat menantu ke ape,
nak wat tayang la kot kan..
*big grin*

Mr feckry said...

gua tetiba terpasang cd mak gua citer p.ramlee..antara dua darjat

ejoncb said...

cma..aku terasa..haha...cnth2 tuh..mcm pnah aku lalui jer..ngehehe

ElyaElmo said...

eh cma . mana dpt gamba diana danielle tu? mak aihhh.. die pun seksi gak yehh!!!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kalau la ade mcm tue rupa pompuan tue tah la...
hahahaha...
xtahu nak berkata²...

enyheartsdiamond said...

stuju yg pasal mak bapak tak suka pasangan tuh

Fida Jai OWN said...

gila macam fy nk tak cma ... hehehehe