Monday, February 1, 2010

KAHWIN MUDA.

Selamat bulan baru. Aku macam teruja je bile masuk februari. Padahal tak de yang special pon februari ni. Raya lambat lagi. Mungkin aku teruja Tahun Baru Cina. Mungkin? Perlu ke aku buat persiapan mercun sebundle? Ok. Aku masih sayang jari jemari aku.

Tiba-tiba baru aku perasan, aku ni dah nak masuk 23. Tua? Muda? Hoho. Aku masih lagi berjiwa muda beb. Jiran aku cakap, time umur dia macam aku ni, dia dah kawen dah. Siap buat projek bermalam malaman. Hebat cara dia bercerita. Teruja jap aku. Namun, aku tak mampu nak kawen usia se muda ni. Banyak lagi aku kena buat sebelum kawen.


Beli tanah beribu-ribu. Beli kereta BMW. Pakai emas sekerat lengan. Jadi bos. Beli rumah banglo 5 tengkat. Pegi spa tiap-tiap minggu. Beli make up crayon. Bela ikan ramai-ramai.

Dalam banyak-banyak tu, yang paling aku yakin boleh buat, bela ikan ramai-ramai. Skarang ikan gapi dah beranak pinak dalam akuarium tuh. Yang dalam akuarium satu lagi, ikan buaya tak beranak-beranak lagi. Aiyak!


So, kalau aku mampu buat semua benda tu, baru aku mampu nak kawen dan berangan RM15 500 ni macam RM15.50 aje. Hihi.

24 comments:

Uruchimaru @ kf said...

byk betul yg ko nk kejar!
tak kawen lah jwb nyer mcm ni oii!

Solehah said...

hehe..muda lg..aku sudah 27 isk3..sedih..jgn sebut kawin tua..hehe..

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

23 muda agi..
yg br nk masuk 22 ni pun da gatai nk tawen da..tp kan,fulus3..
kalo fulus tu leh turun mcm ujan kn best..hehe..~

FaTiN said...

23 muda lagi.. tgh cun tu.kekeke

Nazatul shima said...

kf: emm..2la..risau aku nih..jgn smpai tua dh la..hehe..

Nazatul shima said...

solehah: ok2..cepat la carik laki akak..hehehe..:D

Nazatul shima said...

fasya:eh,fasya pon dah nk kawen ye?hehe..bgus kawen muda ni..nnti anak sama besar ngn kite..:D

Nazatul shima said...

fatin:hehehe..mude lagi ey..nape la aku rase cam tua dh je..;p

f i d o z |graphs| said...

kejar dulu cita-cita ya~
kawin awal pun apa salahnya.
dapat mengelak maksiat.
tapi jangan nanti dah kawin memberontak tak dapat apa yang diinginkan waktu masih bujang.
^_^

Nadd said...

shima,
kalo la blanja kawen skang semuarah dlm list tu..
tade la beban nak kawen kan..
sakng ni,
belanja kenduri je dah cecah ribu riban..
huhu..
takot plak nak kawen..
ngan mas kahwin pun naik..
;D

mr cekodok said...

kursus khwin dh pegi blm ni;P

ahmad said...

aku kena save duit dari sekaranglah camni....hahaha

encik ariff said...

sama la kita.
muda lg 23.
63 br tua.
:P

|| nemo mimosh || said...

rase macam terlebih bajet je nanti?

luvly mya said...

muda lagi kak nak kawen..haha..p kalau orang dulu-dulu da 5 6 anak da tue..haha

ejaa said...

gula naik.
minyak naik.
bawang naik.
ayam naik.
daging naik.
hantaran pun naik.
hehehe.
beware all thosee jejaka out there!

p/s:tp bialah bersederhana.kan elok?
ehe

Hasyiya karimah adli said...

alaa...xnk la khwin mude...jum enjoy dulu :D

Nazatul shima said...

fidoz:: kalo nk kawen kena redy la dari sudut segalanya kan?hehe..xley men redah je nk kawen..hihi..

Nazatul shima said...

nad:: ha ah nad..hihi..skank sume benda naik harga..pyh kite cmni nk kawen..:P

Nazatul shima said...

cekodok:: lom lagi..hakhak..;p

ahmad:: bgus2..ade perancangan..jgn duk laro mase mude nih..hehe..

ariff:: eh eh..63 baru tua ey??lmbtnye la tua..haha..

nemo:: asal terlebey bajet?ade lagi ke nk tmbh kat list?hehe..

Nazatul shima said...

mya::hehhe..tu la..cam nak ikot org zaman dulu je..hehe..

eja:: tu la pasal eja..segala bagai naik harga..haih..kite kena up jgk la kalo cm2.hhee..

besi said...

mahal la sekarang nie........
pening kepala.......

tapi kalau dah jodoh jadi je

cik EPAL said...

nak enjoy dulu baru kahwin :D

Nazatul shima said...

cik epal:: kawen dulu baru enjoy..hehe..ley ke camtu?;p

besi:: yup!kalo ade jodoh tak ke mana.harga 99,999 sanggup bayar..hehe..