Saturday, February 13, 2010

GUARD YANG BANGANG!

Kejap je aku off day pon. Hihi.

Suasana di Mydin Mall.

" Adik! Adik! Beg tu dop ley wat masuk. Kena sipang kat tepat sipang beg."

"Hah? Selame ni, saye wat masuk beg ni, boley je? "

"Sape kate boley?"

Ok. Kurang ajar betol mak guard nih bertutur ngan aku.

"Eh mok cik. Orang laing belambok je wat masuk beg gini, bakpe mok cik dop sekat?! "

Aku mengalah sambil menyumpah seranah dalam hati. Aku pegi simpan beg kat tempat simpan barang. Aku pon masuk dalam. Lepas aje besi palang, aku nampak budak pempuan bawak beg macam aku jugak.

"Kak, mok cik guard dop tahang kak ke paka beg besor gini?"

"Dop kene pong dik."

Ok. Aku meluru ke palang besi yang ada tanda no entry tuh balik. Aku memang tak tahan dah beb.

"Mok cik. Saye dok kire. Saye nok wat masuk beg saye! Orang puang tu ley je wat masuk? Gile ke ape Mydin nih? Beg ni beg saye wat letop purse nge hp, bakpe dop ley?"

Pempuan tua bangang tu tengok tepat ke mata aku. Aku lawan balik. Tak takut beb!

"Orang tu telepas nok wat gane?!"

"Eh mok cik. Mane ley wat telepas gitu. Kate guard, tapi wat keje ge nape je. Mitop maaf mok cik saye jadi kurang ajor. Sebab, mok cik cakap lebih kurang nge saye.

Aku pegi kat tempat barang,ambik balik beg aku. Pastu, dengan selambe aku masuk balik sambil mak guard tengok macam nak makan aku. Lantak kau la mak guard!

32 comments:

Shahrul Tanaka Safeai said...

pening gua..

Aus said...

lol..
berani..bagus2..
ajar sket...
kalau nk keje buat cara kerja..
mane leh kerja separuh2..

nnt berkat ade ke tuhan nk bagi sepatuh2..

deus X machina said...

baru kawe tau mu kelate
erk888

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

haaahahaha...
stail la ko...
hahahaha...
kalau die sentuh ko,
aku join pijak die...
hahahahaa..

kAcHaNG_dEwa said...

hahaa..kalu camni wajib bagi penampor sedas.bia padan muka..

Nazatul shima said...

shahrul:: pening?kena blajar lagi bahase tganu..:D

Nazatul shima said...

aus:: aku sakit ati gile wey kat mak cik tu..kalo nk sekat,sekat la sume yang pakai beg bsar cam aku.bangang..

Nazatul shima said...

deus:: xla..kawe org tganu..bakal jadi org klate..hehe..

Nazatul shima said...

meniti senja:: hehee..kalo die sentuh aku, aku xpijak die..aku ckp tlong la mak cik..tlong la jgn apa2kan saya..hihi..

Nazatul shima said...

kachang_dewa:: tak sedas dh..berdas2 dh..hehehe..

FaTiN said...

wowowo...bapak garang. takutttttttt=p
kekeke. pastu mok cik tu dop kate bende ke?hikhik

just call me uncle said...

maklumlah tahu nni kan tahun harimau..semua garang belaka hihihi tapi tindakan awak tu mmg kena dengan caranya..

hans said...

hahahahhaa....
betul2
aku sokong tindakan ko
xadil la kan tahan beg ko tapi orang len lepas plak


selamat menanti naga melintasi rumah anda

Nazatul shima said...

fatin:: dia xdpt cakap pape..sbb muke aku cam muke nak makan org dh..hihi..

Nazatul shima said...

uncle:: hehe..tu la pasal..xpenah2 lagi nk wat amukan secara public nih..ish3..

Nazatul shima said...

hans:: tq ko sokong aku..hehe..kalo ko kat tmpt aku pon mesti bengang..hehe..

Tihara said...

shima saye sokong 100%..

tak adil kan..tu pun kire bagus lah awk mintak maap sbb terkurang ajor..

baru jd 'mud guard' dah lebey2 tunjuk kuasa..kalu jd menteri gene la ye??

ejoncb said...

hahaha...bleh imagine muko mu..merah pahtu, dok than nk bersin jer sbb nk maroh..haha

L.Lawlett said...

adakah mak cik seorang orang kelantan ataupun negeri sembilan.tak paham ape bende dia cakap

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

mok guard mydin meme gitu la..
kdg2 lepas,kdg2 xlepas..
memang jiwo la gni..

tp cma mmg berani ar ngn mak guard tuh..

Nazatul shima said...

fasya:: tu la..sakit ati gile..bajet hebat la keje gitu o..haih!

Nazatul shima said...

l.lawlett:: oh2..bukang2..tengganu..haha..

Nazatul shima said...

ejon:: oh!hebat la mu teka jon..mmg btol oh!hahaha..aku tulih n3 ni pon aku tgh bersin..haha..

Uruchimaru @ kf said...

mak cik goyah ape die cma?

feh mmg brutal kamu !

wakakaka..

Quon quon said...

lo..hoho..good..
funny gak...but kene ajar juge dorg..heee.blogwalking..dah follow kamu, nnt follow sy juge ye=)

Nazatul shima said...

kf:: mak cik goyah? pe 2 kf?aku tak paham..

Nazatul shima said...

quon:: tula sal..baru keje camtu dah berlagak..isk3..sakit ati tol..

Rina (◕‿◕)✿ said...

wahh dasyat2. hahah. tapi ade laptop mmg bhyla tinggal kan

vidadarisakura said...

padan muka macik tu. tapi sebenarnya leptop+beg bole bawa masuk la kalau masuk mydin.

Nazatul shima said...

rina::hehehe..tapi xde latop pon..ni beg yg salu pegi jalan2 rina..

Nazatul shima said...

vida:: tu la pasal..mmg sakit ati gile..isk3..

|| nemo mimosh || said...

hahaha..seronok baca bahase tu..bahase ape eh? ganu eh?