Tuesday, February 2, 2010

BEST KE VALENTINE?


Lip lap lip lap, dah masuk februari. Aku masih mention pasal februari. Ntah. Takkan aku teruja pasal valentine day dah dekat? Oh. Tidak. Aku tak sambut hari pelik ni. Never!
Aku pelik, kenapa bila valentine je, ramai la minah-minah ngan mamat-mamat bercandaaan kat mana-mana balkoni tepi jalan. Penuh beb.

Time-time ni tokey kedai bunga pon kaya. Bunga chicken shit pon orang beli. Sayang punya pasal. Cokolat cadbury pon abis kat Mydin. Oi! Kaya la cadbury pasni. Kasi can la plak kat company cokolat udang ke, cokolat nisan ke plak kaya.



Aku bukan jeles pon kau nak sambut valentine. Tak de kaitan pon ngan aku. Cume, aku nak remind la, jangan kasi susah jabatan pencegah maksiat. Banyak benda lagi mereka nak pikir selain meredah kau kat hutan belantara, pantai biru, jamban, dan sewaktu dengannya. Kalau nak sangat sambut, pegi bermigrasi ke oversea 14hb ni. Pastu balik malaysia 15hb. Kalau tak mampu, duk je kat umah diam-diam.

p/s: Lompat 15hb tros bley?

29 comments:

Uruchimaru @ kf said...

ko jgn sambut taw!
nnti dah dekat2 hari valentine tu ko buat2 aa mcm sengaludin sikit ok!

hee..tq for u komen..

Naz said...

x best... hehehe..

mesarra said...

hehehe...lompat je terus 15
xde makna pon 14 tu kan

Kak anie said...

Hmmm...valentines day? Kadang2 budak2 sekarang dah jadi macam omputih...

Darling said...

lompat pegi bulan 3 terus la.. :P

Nazatul shima said...

kf:: aku tak sambut kf.nasib baik aku ngn bf duk jauh.ehehe..;p

naz:: tak bez ey?mesti penah sambut dulu.hehe..

Nazatul shima said...

mesarra:: hehe..2la pasal..kite wat2 lupe ey 14hb 2..:D

kak anie:: 2la kak anie..zaman kak anie dulu mesti tak cm ni kan..:D

darling:: cadangan bernas.ok gk 2 darling!hhehehe..

zhOprenIa said...

hahahaha...boleh2. trus lompat 15feb ;)

ejon said...

hihihi...aku pun xpnh plak celeb mnde nih.,..ngehehe

Nazatul shima said...

eton:: kalo la boley kan wat cmtu?maka xckup la 365 hari.hehe..

ejon:: kite dop sambut kam jon??bgus2...hehe..

Hazzy Ishak said...

jgn smbut oh..tak bek.islam tak galakkan...

besi said...

shima...sambut ke?

LIEZ. said...

wp i ade BF..
tp we'0l x penah smbt valentine day..
i bkn nyew nak sambut p0wn..
tp juz nak ch0c0late jewk..
hehehe..
tp dyew xbg p0wn..
dyew kate jgn nk ngadew2 nk smbt2..
waaaaarrgghhh!!

Nazatul shima said...

hazzy:: btol hazzy.jgn sambut k.14hb ni kite g mandi manda kat sungai.hehehe..

besi:: xsambut la besi.tak elok sambut valentine:)

liez:: hehe..bf tak kasik coklat ey ari2 biase.ehehe..:D

Solehah said...

haha..ganehnya..

~eZmALiZa~ said...

haa..valentine ni xyah sambut..tp sambut bday ezma okeh..hik3.. :D

mukasurat17 said...

valentine day tu ape???

*buat2 lupa..hehe*

Nazatul shima said...

solehah:: pe yg ganehnye akak??huhu..

Nazatul shima said...

ezma:: ok2..bape hb bufday ezma?hihi..

Nazatul shima said...

mukasurat17:: eh eh..buat2 lupe ye..hehee..

|| nemo mimosh || said...

betul2..jangan sambut!

Aus said...

ahahaha..
aku xpernah sambut kot..
ceh..
cam poyo je sambut..
haha...
everyday is a chance to show your love..

ahaha..btol ke english aku..
haha

Kyuubi_85 said...

bagi je cokolet tu... nak sambut cmana? tak pnh lg... aku jus bg kad je i love u... cukup la... wakakaka

@juera said...

jgn smbut la VD nie..x baek..
tp ak smbut gak..smbut bufday mu hubby la..hehe..bufday dia same ngn VD..romantik x??hehe

Nazatul shima said...

nemo:: btol2 ni,sambut tak??hehe..

Nazatul shima said...

aus:: ha...setuju2..tiap2 hari ley tunjuk cinta dan kasih syg..aku tlong translate kt ko..hehe..

Nazatul shima said...

kyuubi:: ok.ko ckp bg kad..means..ko sambut la tu ey..ehehe..

Nazatul shima said...

juera::wahwah..besh la kalo cmtu..bufday ari yg same ngn vd upenye..hehe..jdi xde la smbut vd ye..:D

Fatin Razali said...

hahaha..
valentine juz a nonsense day!!
klo nak syg,ari2 biase mcm lah xbole~