Friday, January 22, 2010

ZAMAN KANAK-KANAKKU.

Okeyh! Today aku nak imbau balik zaman kanak-kanak aku ngan abang-abang aku. Time ni aku still anak tunggal perempuan. Syiok woo saat ni. Hehe.


Ni taun 1990. Aku umor dalam 3 tahun. So, kompom angah aku 4 taun ngan along aku 5 taun. Kami selang setaun je. Hihi. Mase ni raye kat umah Wan aku. Baik hati je angah aku tolong butangkan baju aku. Ouch! So sweet. Tu la. Aku da cakap, rindu zaman kanak-kanak, pasal sekarang dah tak ley nak buat cam gini dah. Masing-masing dah matured. Konon la kan. Ngeh3.


Mak aku cakap, time ni along aku malu-malu nak peluk aku. Haha. Sian Along. Aku plak buat muke gedik la kan pasal Along malu-malu. Haha. Aiyak! Pemalu along aku rupenye. Dan, sipat kenakalan aku dah terserlah zaman ni. Hehe.


Ni, seingat aku, time aku duk kat Pahang. Still aku paling kecik. Sob. Sob. Selalu kena buli ngan abang-abang. Dan, aku pon join mereka main selut kat belakang umah! Wut a wonderful child moment. *sigh*


Bismillahirrahmanirrahim. Eh eh. Minah dalam pic ni alim la plak kan nak pegi ngaji. Hehe. Aku ingat agi, kalau mak aku tak ikat tudung aku cam gini, aku takkan pegi ngaji. Haha. Suke sangat pesen cam gini. Haha.


Aku nak cakap je ni. Radio ngan rak kat blakang tu still lagi ade kat umah aku. Haha. Cuma patung merah kat blakang tu xde dah. Dah lari agaknye. Isk3. Kenapa aku rase cam aku orang Scotland je time pakai baju nih? Adorable. Ops! Silap puji diri sendiri. Ngeh3.


Ni lah keadaan tido kami adik-beradik. Sangat dinamik ok. Tak payah pakai katil. Lantai teros. Haha. Abaikan jela segaa peta kat bantal tu. Memang lumrah kanak-kanak tido kuar air liur basi. Tak gitu? Ok. Tilam ni xde dah. Suda menjadi sisa-sisa sampah kat Pahang tu. Hoho.

p/s: Semalam pulun gi scan pic kat opis mak aku. Haha. Jadik, nampak a renyok2 sikit. Jangan pusingkan kepala ye. :)

4 comments:

Mr. J @ pengerindu.com said...

yup, bila aku buka kotak album lama rindu sesangat masa kecik2. best , xbanyak benda nak fikir main main je..

salam kenal,
www.pengeRindu.com

nur zatil akmar... said...

perangnyee rambut mase kecik2..hehe tomey =)

misz benida said...

so swit..nyum2..
nk hdiah wei..
hahaa

Nazatul shima said...

mr J: ha ah..mmg..bez kn time tu..ingt main je..msalah pon xdek..hihi..

kerm: ha ah..xckup zat kot time kecik nih..hehe..

benida: ko nk makan aku ke wey?hehehe..adiah?jum!mari tganu..hehe..