Thursday, January 28, 2010

SUAMI PENDEK ISTERI TINGGI.

Ada orang cakap;
" Husband dia tu pendek. Wife dia tinggi, mesti murah rezeki!"

Ok. Dah banyak kali sangat aku dengar pasal ni. Ada rational tak statement kat atas tu? Siapa yang tau kaitan husband yang pendek ngan wife yang tinggi, pastu dimurahkan rezeki?


credit to mak cik google

p/s: aku lagi pendek dari cik faiz. Hehe.

10 comments:

fLoRanCe said...

hehehhe...memang murah rezeki pon..org tua salu ckp la...anyway nice blog u have...love it...;)

Uruchimaru @ kf said...

org kate murah rezki taw klu dpt isteri tinggi!

Love Says it All~ said...

LEARN MAKEUP WITH EYRA RIZAL TOUCH!
MAKEUP CLASSES AVAILABLE!!!
Personal/self grooming makeup class:
-basic class
-introduction of products & tools
-types of foundation
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-usage of certain products
-oily, dry & normal skin
-face shape/chart
-suits for dinner, day, event makeup
Personal class schedule:
21/3/2010 : SHAH ALAM RM150/PAX (E.R MINI STUDIO)


Bridal makeup class (2 Days)
-Basic to advance
-(all of the above point)
-including extra tips and tricks
-2 shawl & hair styling
-engagement, wedding, heavy event makeup
**Bridal class schedule:
-27 & 28 FEBRUARY 2010 : SHAH ALAM RM500/PAX (E.R MINI STUDIO)
-27 & 28 MARCH 2010: IPOH RM500/PAX

** classes include goodie bags. different gifts for each individual
** lunch, products & tools will be provided
** certificate of attendance will be given

(Other Promotion)
PHOTOSHOOT/MAKEOVER PROMO 30% OFF!!
Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory
** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Nazatul shima said...

florance:: emm..klo cm2,untung la lelaki rendah ni kan??hehehe..

kf:: so, jum makan kacang panjang beramai2!hhehe..

besi said...

shima....org2 tua ckp macam tue supaya pasangan yg macam tu tidak merasa kekurangan...sbb tu istilah murah rezeki diucapkan...
maknanya ada kelebihannya pasangan macam ni...

tinggi atau rendah bukan petunjuk utk murah rezeki....

Aus said...

ahahaha....
nasib baik aku xtggi..
keke..
tapi bakal isteri ku same gak..
rendah dari aku..
ahaha..
ntah la..

org tua2 kate camtu ,
kalau isteri lagi tinggi murah rezeki

komen aku : mungkin kot , tapi mungkin jugak , pada zamn dulu2 tok moyang kita , laki kan x boleh kalah dgn perempuan , jadi org dulu2 kan kuat reka petua - petua sbg langkah menakutkan budak2 kecik pastu mungkin pasal isteri lagi tinggi ni , dorang cipta utk menutup malu sang lelaki..ahahaha..

walaupun agk beblit skit..harap ko phm..ahaha..



komen 2 :

da tuka template ek..ahaha..cantik2..
tapi kalo dapat kecik kan side bar kat sblh kanan tu kan..
lagi cantik..puas skit bace posting..
ok...sekadar pendapat..

hehe..




BILA ADA YANG MEMPERJUINKAN

Nazatul shima said...

besi:: oo..maknenye bukannye btol2 la ey..tkot laki 2 rase kekurangan ey.emm..logik gak 2..

aus:: wah..pnjang ko nye komen..hehe..ko bgi penerangan berbelit la aus..aku kena bace bnyk kali baru ley tgkap..haha..
oh,aku pon x buas bace.okeyh,nanti aku godek bagi width die kecik ckit.:)

HATI BANGKAI said...

uih..betol2 ke picture niee..hhuhuuh

F U N F A B U L O S I T Y said...

org dulo2 mmg cakap macam tuu-tetapi-gambar ituu menggambarkan perkare yang begitu menakoootttkannnn! ;D

Nazatul shima said...

hati bangkai:: aku rase cam btol je.hehe..

fun:: emm..klo jadik laki menakutkan la.kalo jadik pempuan menyeronokkan.haha..