Saturday, January 30, 2010

KIRA 1 2 3!

Tika laungan azan berkumandang, aku duk gagah lagi menaip benda alah ni. Ok. Akan aku taip secepat mungkin.

Mungkin aku dilahirkan untuk mengira kot. Pasal, aku memang bebal kalau bab menghafal nih. Terbukti, bile UPSR, math aku A, PMR pon dpt A, SPM aku dapat B3 add math, A1 math mod and B4 tuk biologi. Bengap dalam subjek menghafal bukan?


Aku da jumpe x. Yeay2!

Kat matrik pon, aku dapat B+ math and B- tuk biologi. Pastu, tiba-tiba kat Unibesiti, subjek yang relate ngan math aku dapat A dan subjek biologi, aku fail. Pasal aku bukan kos biologi pon. Oh! Jangan la tersengih-sengih. Aku taw la SPM aku tak secemerlang dan segemilang korang. Jadik, aku mampu berbangga zaman Unibesiti aku jela. Hoho.

Jadi, zaman aku keje nanti, ada ke aku kena buat kira-kira lagi? Kira bilangan aset laptop mungkin? Atau kira bilangan kambing yang merayap di padang sekolah? Ok, yang ni aku rase tak mungkin, pasal ni kerja Pak cik kebun.


p/s: yang pasti dan penting, aku dapat menghafal surah-surah.

10 comments:

Uruchimaru @ kf said...

sile bce surah sajaddah skrg!

Nazatul shima said...

ermmm..erm....hihihi...

|| nemo mimosh || said...

waahh..bagus2..kite pun fail hafal2 jugak..adush~

Nazatul shima said...

ok! kite geng la nemo! :)
ley la bukak tutor math nanti..;p

touyakaruma said...

Hard Disk dalam otak Touya rendah susah nak hafal .

Takleh blah tengok gambar tu.

Nazatul shima said...

hehehe..same2.nnti kena beli yg besau trus..hehe..

Aisyah AR said...

hahahha!!! pernah terkena dah dulu...mcm hampeh tol..hahah!!

Solehah said...

penting tau ilmu kira2..nak kira duit gaji nnt ..hehe

Nazatul shima said...

hohoho..sian..seb bek cun kan?hehe..

fiD said...

xedela bengap pon, pandai ape, dr org yg blajo bagai nak rak, tp result ttp teruk???

=)

katekan Alhamdulillah!