Saturday, January 30, 2010

AKU MENONTON LAGI!

Akhirnya, aku dah cat bilik aku. Tapi, yang sedihnye, mak aku suh cat wane pumpkin. Nak tak nak, kena la jugak ikot, pasal yang tukang beli cat, mak aku. Ngeh3. So, dengan kudrat aku yang agak tinggi, aku redah cat bilik aku sampai la siap! Memang hebat aku beb! Siap ley bergayut ngan cik faiz sambil ngecat. Aku pon tak sangka, aku sehebat orang yang dah pro. Dah. Enuf. Enuf.

Ni, aku nak cakap pasal citer semalam. Aku bukak
AFC channel. Saje nak tengok orang masak-masak. Sekali, chopped pon muncul. Chopped tu macam pertandingan masak la kan. Main ingredient yang die kasik, Banana. U know banana? Bukan cempedak la. Nangka. Eh, pisang. Punya susah la dieorang duk reka lilit bacon kat pisang la, buat sup segala bagai la. Sangat complicated!

Dalam kepala aku time tu, ada satu je resepi. Ya. Ya. Pisang goreng atau goreng pisang! Pilih jela mane kau rase berkenan nak sebut. Kompom omputih tak penah rase resepi ni kan? So, mesti die pikir sangat super hebat resepi ni. Ok. Aku mau cube masuk rancangan chopped nih. Ley aku buat resepi keropok lekor plak.


10 comments:

cik EPAL said...

sedap gak keropok lekor :)

Uruchimaru @ kf said...

ahaks..!
try ler oter resepi meggi kan sng shima oiit!

*cat umah sempena raye taik masham ea?

lalala..

Nazatul shima said...

cik epal:: mmg sedap sgat! nnti dtg tganu..ehehe..

kf:: meggi da popular..omputih kenal kot..hehe..eh eh..saje je..perayaan cina kan tak lame lgi..lalala..;p

ejon said...

ooo...cma..add aku eh..www.faezon.wordpress.com

mesarra said...

tadi sy makan keropok kat batu burok...
haha..

Nazatul shima said...

ejon:: la..pkai wordpress upenye..

mesarra:: wahwah..sy ske makan jagung bakar..hehe..

|| nemo mimosh || said...

resepi kopok lekor? aiyoo~

Nazatul shima said...

nnape aiyo nemo?? tsk kopok lekorkah?ehhehe..

yuyuEyuliAnayusOf said...

akak, rindu gle ah nk mkn kepok..
hee. blek ganu nex week, yeay!

Nazatul shima said...

yuyu:: balik elok-elok ye dear..:)
jgn lupe bace doa perjalanan..:)