Sunday, June 28, 2009

Shopping mode :)


Wee!!

Beli baju raye lagi semalam kat Batik Hungga. :)

Mau borong lagi!

Sutera kat sane chantek2 bangat! Hihi. :)



Saturday, June 27, 2009

Seminar Busana Muslimah


(posing before pegi seminar. Sempat aje.Haha)

Serunuk amat hari ni. Y? Sebab saya pegi Seminar Busana Muslimah. Hehe. Macam-macam saya belajar kat sane. Mule dari penampilan (hujung kepala hingga hujung kaki) sampai la gaya matching pakaian. Hehe. Wah! Teruja saya kat sane. :)


(Datuk Rahin rasmikan seminar)

Start at 830am till 500pm. Really enjoyed! Rugi sangat sape xpegi. Hihi. Personaliti yang datang sorang aje. Fara Adiba. Cantik sangat die n she's so nice! :)


(Waawa.Macam xmo lepas nih)

Kedian, ade la kata-kata keramat yang kuar dari mulut Kak Fara ni. Hehe. Tapi,xley la mention kat sini. Nanti orang cakap riak, tak baik. Hehe. So, saya juz cakap kat abang aje. Biar saya riak ngan die aje. Hehe. ;p


(Model-model yang tinggi macam galah.Hehe)

Tengah-tengah duk syok tengok fashion show nih, tetibe cam kenal aje budak 2 orang yang jadik model tu. Rupenye Zie purple ngan sheikh apih. Haha. Rupenye sahabat-sahabatku tengah duk jalan kat blue carpet tuh. Hihi.



(Model dinding.Hehe)

Kedian, Prof Sulaiman pulak gave us some information about the type of songket. Wah! Sume songket tu cantik bangat! Mesti mahal gile! Each of the songket, has their own meaning. I mean, contohnye corak melintang means hubungan sesama masyarakat while corak songket yang menegak means hubungan manusia dengan Allah S.W.T. :)


(Prof tengah semangat tuh!)

Yang penting jangan beli songket pakistan coz most of the corak berterabur, means there are something about the soul that is trapped inside the songket. Wawawa. (macam ada kuasa jahat ngan baik aje)


(One of the kebaya yang saya suka. Green!)

Afta abis seminar ni, saya solat and terus gerak pegi Terengganu Trade Center (TTC) wif mak n also Kak Ta (jiran saya) . Hehe. Mak nak pegi tengok cadar. Ada lelong. Wee! :)

Kedian, kami beli durian 6 bijik (RM30), then terus pegi makan kat Pantai Batu Burok. Wahaha. Syok yang amat. Saya makan dengan banyaknye!Serunuk! Hehe.


(Mak tengah belah durian.Hehe)


(Kami melahap dengan senang hatinya. Hehe)

Skank still lagi rase durian dalam perut. Hehe. ;)

Daa~


Thursday, June 25, 2009

Miss old time


Saya rindu nak main kejar-kejar same2.

Saya rindu nak amik pic same-same atas kusi.

Saya rindu nak gelak same-same.

Saya rindu semuanya pasal zaman kanak-kanak bersama abang-abang saya.

Kalau masa boleh diputar, saya pasti melaluinya tanpa ruang untuk berehat.


Wednesday, June 24, 2009

Oh! Pulut durian!

Saya mengaku banyak benda lagi yang saya tak pernah rase dalam dunia ni.

Contohnye:

1. Budu
2. Belacan
3. Segala jenis sayur except lobak, tomato.
4. Itik serati. (Disyorkan oleh abang ngan Umi).Hehe.
5. Kambing
6. Tempoyak
7. Cencaluk
8. Pulut durian

Haa. Cakap pasal pulut durian ni, teringat pasal tadi mase duk sembang-sembang ngan abang.

Saya cakap la,"Tadi,suh ayah pegi beli pulok durian. Tak puas lagi makan yang ari tu". Hehe.

Saya memang HANTU DURIAN. Mak saya pun cakap camtu. Hihi. :)

Abang pun tanye,"Mama makan dop pulut durian?". OH! sungguh saya tak makan pulut durian. Buah dia aje yang dimakan. Abang siap marah-marah lagi suh try pulut durian. Dia cakap, tak rase lagi tapi da cakap tak sedap. Hehe. "Tak pe abang, nanti mama try ye". Hehe.

Memang makanan yang pelik-pelik xkan masuk dalam perut saya ni. Saya pun tak tau nape. Hehe.

So, take time for me to try out all those food. Hihi.

The answers

Tiada erti putus asa dalam kamus hidup saya. Iye! Saya yakin dengan penyataan ni. Dulu-dulu, saya selalu pikir, "Nape die lagi baik dari aku?", "Nape die lagi pandai dari aku?", "Nape die lagi hebat dari aku?". Y. Y. Y. Itu je selalu saya pikir. Saya tak sedar, yang setiap insan ade kelebihan masing-masing sama ada kita perasan atau tak. Pelik bukan? Tak kan kita tak tau ape kelebihan kita? Ye. Itu la saya. Saya masih tak tau apa kelebihan saya. Buntu.

Buntu di belakang. Tapi kini, buntu sudah jauh meninggalkan saya and i gonna reach the exact answers for all those questions that i mentioned earlier.

The answers are:

1). Saya terlalu memandang tinggi akan orang lain and not realized that I am better than them.

2). Saya terlalu mengharapkan miracle. Even though the miracle not always happen, but I am still waiting for it. *sigh*

3). I am too egoistic. Ya. Ya. Sounds like I am bad rite? But, sometimes egoistic attitude drove me to reach what exactly that I want in my life. No offend OK?

4). Saya jenis yang suka menunggu arahan. Not an attacker person. I need to throw this habit. So so bad! Saya pun tak suka.

5). I am coward. Yes! I am! Really hate it. But, when I am in the critical situation, I will be a very very brave girl among others. Tak percaya? Tanya mak saya. Hehe.

6). Suke lengahkan masa. Means, saya suka if kerja bertimbun-timbun and do it at the same time with a lot lot of pressure! Sangat mencabar! :)

Finish! All the answers are here. Em. I need to find more. Hee!

And now, alhamdulillah. With a lot of help from HIM by Doa, I can stand here to find the meaning of being a truly Muslimah. And I am still hoping that I can be a better person than today. Amin. Hope, all my wishes will be granted by HIM. Amin.

Kids

"Kids never lie. "

Hehe.

Lalala. :)

p/s: Abang jangan jeles ye! Hehee. ;p

Monday, June 22, 2009

Kursus Jati Diri Sejati

(Waiting for my mom's frend)

On 18th till 20th of June, saya ada kursus Jati diri anjuran UMNO. Hehe. Nak buat camane. Mak kuat politik, so anaknye kena semangat la kan. Hehe. :) Kursus ni somewhere dekat Merang la. Tuk cawangan saya, hanya 2 org perempuan terpilih and 8 lagi guys. And saya salah seorang dari perempuan yg terpilih tu. Hihi.

(Tempat yang saya bertapa)

Kira OK la tempat ni. Toilet sume bersih ngan ade ekonnye. OK la kan tuk peserta kursus. Hehe. Saya bukan demand sangat pon. Heh!;p


(Peserta!Senam diri!Ngee!)

Time ni sume kena q. Sebab nak amik kunci bilik. 1st day pun da kena mcm ala-ala tentera kan. Hehe. Tapi,komando dia baik aje, cume tegas time nak bagi arahan. Hehe.


(Bilik saya dan roomate. Hehe)

Finally, saya dapat la bilik. No 14. Hehe. Ni la roomate saya. Kak Nadia ngan Kak Dah. Hehe. Sekali ngan Da jugek. Hehe. Kami yang paling lambat buat keje. Haha.


(Landing atas katil Kak Nadia. Hehe)


(Tengah menuntut ilmu persilatan Gerakan Selendang Merah)

Kat sane, saya kena belajar Silat Kuntau atau Gerakan Selendang Merah. Hehe. Nasib baik saya ade asas Silat Cekak Malaysia. OK la kalau nak sepak ke, punch ke. Kirenye x kekok la. Hehe. Presiden Silat Kuntau pun ade turun sekali. Beliau nak tengok kami. Hehe.


(After senaman pagi. Bez pasir kat sini)

Esoknye kena buat senaman pagi kat pantai. Tak ley main air. Uwaa! Hukhuk. Tapi takpela. Saya ni pun penakut je. Hehe. Air die amat cantik. X kotor pon! :)



(Berdebar nak sparing jap lagi. Hehe)

Malam tu kami kena sparing. Berdebar gile saya. Lame tak cebuk orang. Huhu. Takut tersalah hentam kuat aje. Hehe. Mule-mule saya partner ngan Da. Saya lawan die. Saya menang game ni. Hehe. Kedian, Ayah Pa (komando)amik name saya tuk next sparing, kena tnjuk depan Presiden Gerakan Selendang Merah, Ayah Wan.

So, Ayah Pa match saya dengan Kakak yang lagi tinggi dari saya n agak tough. Gerun. Isk2. Dalam hati ni ,"Ley ke aku menang nih. Haih."

Alhamdullilah. Akhirnya, saya menang jugek tuk game tu. Hehe. Gembirenye. Lame dah tak sparing. Yela, dah lame xpraktik buah silat cekak nih. Sian kakak tu, betul-betul kena punch kat muka dia. Dia plak suke sepak saya. Hehe. Kaki dia lagi panjang. Ngee! :D


(Kami da mau pulang!)

Yang paling menggembirakan saya apabila dapat ucapan tahniah. "Tahniah! Bagus awak main tadi.",kata Ayah Wan, Presiden Gerakan Selendang Merah. Hehe.

Sunday, June 21, 2009

pesanan

Yeay! Mau kuar jalan2 jap ngan buah hati. ;)

Bawak Awin skali.Hehe.

Nanti sy upload pic. :)

Thursday, June 18, 2009

Hagemaru ;)


Hagemaru! ;D


Saya suka sangat citer nih! Salu bukak channel Ceria time nak tengok Hagemaru. Comey bangat budak kecik nih. Hehe. ;)

Yang paling bez time 10 perangai pelik Hagemaru. Haha. Macam2.

Dia ngan family dia same aje. Sume sengal-sengal. Haha.
Aritu, pegi umah abang, tengok la Hagemaru ni. Abang x penah tengok rupenye. Hehe. Pesal (adik abang) jela yang duk tengok Hagemaru. Sebab die taw perangai Hagemaru camane. Hihi. ;)
Jum tengok same2!! ;)

Tuesday, June 16, 2009

API, TANAH, AIR?

Since saya xde keje pe nak buat, so jari jemari ni cam nak menceritakan something. Ngee! ;)

Orang cakap, anak ke-3 ni panas baran kan? Hmm. Betol sangat ke yang 'orang cakap' tu? Bukan ape, bagi saya, even macam panas baran, tapi cepat aje sejuk. Huhu. Macam kena ngan fire extinguisher. LOL!

Kedian, orang cakap jugak, anak ke -3 ni, API. Elok dengan TANAH means kat sini, anak sulong la. Hm. Yela,kalo terbakar aje, amik tanah tutup yg terbakar tu. Kalau dengan AIR, makin marak la api tu. Hehe. Dari perspektif saya, mungkin certain thing yang orang cakap ni ade benarnye.

Buah hati saya, TANAH. Die pandai je pujuk saya, if saya tengah sedih ke, marah ke. Mesti die tau care nak buat saya cool. Hmm. Sebab, saya tau, perangai saya ni, memang susah sikit nak predict. Perempuan kan. Hihi. ;)

Lalala. ;D

selamat pagi dunia!

Saya bangun awal pagi ni.

Kenapa? = sebab tak ngantuk la. Hehe. ;)

"Selamat pagie dunia!!!"


Monday, June 15, 2009

New cousin! ;)

Saya dapat sepupu baru! Hehe. ;)


Name : Lum letak lagi.
DOB: 150609 (sempena 1 tahun 1 bulan saya bersama abang) ;)
Tempat lahir : Hospital Sultanah Nur Zahirah.
Time: Monday, 1649pm.

Alhamdulillah. 9 bulan baby girl ni dikandung, akhirnya selamat dilahirkan. Saya pun tumpang gembira. :)

Tok cakap, "Bibir die merah, kot-kot besar nanti jadi cam Shima". Wah. Bangga jugek saya sekejap. Yela. Dah ada follower. Hehe. ;)


(posing sebelah Cu. Hehe)

Tapi, agak seram jugek la bile dengar Cu cite time die kat labor room. Hampir2 nak kena bedah coz dat baby stuck (terbelit tali pusat) when Cu nak push baby 2. Yang miraclenya, Cu xrase sakit pun. Alhamdulillah kalo camtu.


(Bez kalo dapat dukung. Hmm.)

But, quite rugi jugek coz saya tak berani lagi nak dukung baby tu. Lembik lagi. Bimbang patah tulang. Isk2. Penakut punye orang. Huhu.


(baby kat lakang saya tu.)

Congrats buat Cu! Hope, next time ade baby lagi. Hihi. ;D

Saturday, June 13, 2009

Prac memoirs

Skank saya tengah kerinduan pada kawan2 praktikal ngan kakak2 juruteknik.

Amy, nor, Kak Ira, Kak G, Nuyu dan ramai lagi.

Macamana life derang skank ye? Da kawen ke? Da keje ke? Time praktikal dulu, derang la yang salu wat lawak budus2. Hihi. Pastu, derang jugek la yang menenangkan saya time sv saya duk merepek (sv pempuan. Biase le.)


(Ini time mau breakfast. Oh amat rindu saat ini)



(Uit. Lum ready lagi da snap!Before balik umah.)



(Mata saya tidak sesepet itu OK)

Saat indah bersama kalian saya tak akan lupa. Sape-sape nak kawen, jangan lupa jempot cma ye! ;)

Friday, June 12, 2009

sad story of my grandfather

Semalam saya pergi umah wan saya. Hihi. Dah lame tak jumpe wan ngan dee saya.

Since saya balik umah nih, tak pegi lagi. Saya tau, dee rindukan saya.

Beliau nangis time jumpe saya. "Lame, shima x balik umoh dee.", kata toki saya pada saya. Tapi,saya panggil beliau dee.

Saya pun cium pipi dee. Tak mo beliau trase ati. Wah. Memang dah lame xjenguk wan ngan dee. ;(



lepas pegi umah dee, saya mencari barang kesukaan saya. DURIAN!! Haha. Nyummy!! ;D

Wednesday, June 10, 2009

guess

Dulu, zaman matrik amat minat dengan nasyid. Siap beli kaset (zaman walkman). Haha.

Saye suka sangat dengan grup Mestica yang tajuk die Destinasi Cinta. Muzik die easy listening.

Kirenye kalau saye dengar dapat tenangkan hati saye. Hihi.

Saye pun nak men'triggers'kan buah hati saye suka nasyid la lop. Haha. Tapi mau kah beliau??? Hehe. Sama-sama kite tunggu jawapan. Zasss! ;)

Nasyid mood ;)

Semalam saye layan 2 bijik citer.

Jangan Tegur ngan Sifu & Tongga.

Even sume citer yang saye tengok ni dah lame kuar panggung, tapi saye xkesah. Asalkan saye dapat sep duit. Haha. (kedekut betol). Bukan la. Actually, mase kat kampus, saye malas nak kuar tengok wayang. Bukan ape. Malas nak nek bus. Malas nak berhimpitan. Huhu.
Lebih baik duk dalam bilik pastu men game. Indah! Hehe. ;)

Sepatutnya ari ni saye kat KB, tapi Along ade keje ari ni. So, batal la niat nak jumpe buah hati. Hihi. Tak pe la. Along cakap, nanti die nak pegi, tapi x sure ari ape. Gusar bukan??Hihi.

Malam ni saye mau nonton citer lagi ngan adik-adik. Saye dah download Terminator Salvation. Hihi. ;)

Saye suh Abang download kat Syok, tapi beliau nak tengok yang ori. Kalau yang ori, dekat kedai CD la sayang ye. Hihi. Macam tu la buah hati saye. Sume benda nak ori. Dari baju, seluar sampai la citer. Hihi. ;D

Skank nasyid mood. Saye tak tau nape saye suke dengar. Rase tenang aje lepas dengar.




Tuesday, June 9, 2009

Confessions of a Shopaholic

Wah! Saya udah nonton 'Confessions of a Shopaholic'. Hehe. Serunuk! Even agak lambat saya tengok, tapi saya xkesah. Asal citer tu bez. Hehe.




" Cost and worth is a different thing "- Luke -

Haha. Betol! Saya agree la ngan statement nih. Sebab statement ni la Rebecca berubah even cam susah jugek kan. Hihi.

Bagi saya, nilai yang tinggi tidak terletak pada kos. Tapi, kualiti yang ada pada sesuatu. Ngee!

Kalau ley beli buku die mesti bez gk nih. ;)
(tapi, POPULAR o KINOKUNIYA xdop kat sini la *sigh*)

Lagu Say it again by Marie Digby ni dah mencuit hati saya. Yeah! Hehe. Da la singer die cantik gilew. Yela. Kate org Tokyo kan. Memang comey lote.

Layan aje video klip Marie Digby ni. ;D






* Aku sudah ditukar kepada Saya (lebih sopan). Hihi.

Sunday, June 7, 2009

Aku ditipu!Ces!

Udah lame xtulis pape kat virtual diary aku nih. Rindu2.

Aku ditipu!

Since aku ni anak belia kampung Sekati, nak jadikan citer, kena la pegi perasmian pe ntah dan orang yg bertanggungjawab suh pergi ni cakap la sebab nak bagi baucer sekali. So,aku pegi jela. Rupenye, saje buat gimik sebab nak kami pergi penuhkan stadium tu. Ces! Aku tertipu! Pergh! Panas hati! (menggelegak!)

Nasib baik la ade si Ella, Siti Sarah ngan Aizat nyanyi. Kalo tak memang lagi panas bila kena tipu camtu. Sabor jela. Haih!

Aku pegi dengan Da. Member baik aku. Pastu, ade la 3 org lagi yang tumpang. Ilah, Munirah dengan Ain (x brape kamcing la). Hehe. Sebab, dulu skola rendah len-len. Hihi.


(Ngantuknye. Argh!)

Memang ngantuk bangat kat stadium nih. Even ramai org, tapi aku cam ngantuk jugek. Kat mane-mane pon aku ley ngantuk. Haha.


(Wisma Negeri kat belakang)

Da abis event kat stadium, Da ajak mimum kat Zee Corner, tapi malangnya yang amat ramai manusia kat sane. So, kami makan aje kat Warung Norazila depan Masjid Terapung. Bez jugek Kuey Teow Tomyam die. Nyum! ;)

Thursday, June 4, 2009

kenduri kendara

"Selamat Pengantin baru. Selamat berbahgia. Selamat ke anak cucu..." (gaya Saloma nyanyi). Hehe.

Kenduri kawen. Kenduri kawen. Kenduri kawen.




Pening kepale aku makan daging banyak-banyak. Haha.
Tapi bez jugek le.

Hari ni kenduri kawen kat umah sdare jauh. Ramai je sanak sdare tadi. ;)



School break. Memang cenggitu. Kawen sini sana. Yang beznye time ley tengok pelamin. Aku tak taw nape. Aku ni jenis suke usha pelamin umoah orang. Haha. Senget betol le.

Wednesday, June 3, 2009

lil bit about me

1) Aku Guna HandPhone Apa??? (Sekali Dengan Gambar)
i'm using tepon sony ericsson Z610i yang kaler pink. Ni da masuk 2 taun kot aku pakai fon ni. Tapi tepon ni baterinye telah kong n abang tukar bateri fon die ngan bateri aku (abang kesian kat aku.Hehe)



2) Aku Guna Kereta/Motor Apa??? (Sekali Dengan Gambar)

(pink minicooper)

haa..ni la keta yang akan aku pakai dalam waktu terdekat nanti.Hehe.Pink Minicooper menjadi pujaan hati aku. Hehe. Cun gila.


.3) Aku Guna Wallet Rupanya Macam Mana??? (Kalau Ada Gambar Lebih Bagus)
Aku guna purse BUM aje. Warna itam putih. Nice and cute.Hehe.


.4) Aku Guna Apa Untuk Update Blog??? (Sekali Dengan Gambar)
Compaq Presario V3000. Haa. Ni la barang yang bernilai tuk aku. Sayang sangat kat laptop aku ni!!

Dulu, laptop skin warne oren n mix ngan other colors but now i LOVE zebra pattern! ;)


.5) Aku Guna Jam Tangan Apa??? (Sekali Dengan Gambar)

Aku pakai jam polo club. Jam ni pon da lame aku pakai. Xpernah tukar bateri lagi.Hehe.Tahan lasak betol le.I love this watch. But, nak beli yang new one!BUM pink! ;)

result exam!

ALHAMDULILLAH..

Akhirnye result aku da kuar malam semalam. ;)
Dan,aku dapat skor subjek killer paper aku, Analysis Algorithm and Design. Alhamdulillah. ;)

Aku bersyukur sangat dapat skor tuk exam ni. At least, nanti aku grad, dapat tengok 3 above kat sijil aku. Amin. ;)

100 Q's n 100 A's

Rindu bangat nak jawab mende alah nih.Haha.
So, aku decide wat dalam ni aja. ;)

WHAT WAS YOUR:
1. last drink = teh o beng (sedap sungguh!)
2. last phone call = faez
3. last text message = faez jugek
4. last song you listened to = Oh Baby by Cinta Laura

HAVE YOU EVER:
6. dated someone twice = iya.Pernah kok!
7. been cheated on = pernah. (Kemaafan adalah yang terbaik)
8. kissed someone and regretted it = Owh!Tidak sekali ;)
9. lost someone special = Al-Fatihah.
10. been depressed = argh!
11. been drunk and threw up = wui!Never!

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. pink
13. choc
14. black

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend = tidak sekali.
16. Fallen out of love = im in LOVE!
17. Laughed until you cried = bergaloxan dengan saim2.
18. Met someone who changed you = already met him!
19. Found out who your true friends were = pasti.
20. Found out someone was talking about you = if u talk about me, yes!I'm the best!
21. Kissed anyone on your top friends = kiss sampai setengah abad.Hehe.
22. How many people on your friends list do you know in real life = Ramai.
23. How many kids do you want to have = seberapa banyak yang boleh.Hee.
24. Do you have any pets = TIDAK!
25. Do you want to change your name = never!Nazatul shima itu adorable ;)
26. What did you do for your last birthday = nothing on dat day,but everything on the other day!
27. What time did you wake up today = 0930am----1030am
28. What were you doing at midnight last night = tido.Ngantuk!
29. Name something you CANNOT wait for = grad!
30. Last time you saw your Mother = just now.
31. What is one thing you wish you could change about your life = mau pintar mintar nk pegi oversea.
32. What music are you listening to right now = senyap sunyi.
33. Have you ever talked to a person named Tom = nah. Mane de.
34. What's getting on your nerves right now = notink.
36. Whats your real name = nazatul shima mohd sabri
37. Nicknames = cma, ima, chek, kecik, shima.
38. Relationship Status = already taken by someone.
39. Zodiac sign = sagi.
40. Male or female? = female
42. Middle School = smkss
43. High school/College = usm penang.
44. Hair colour = perang itam2.
45. Long or short = long one.
46. Height = 159cm
47. Do you have a crush on someone? = pasti!kamoo cip faez.
48: What do you like about yourself? = artistic.Really?Haha.
49. Piercings? = Kat telinga.
50. Tattoos? = Astaghfirullahalazim.
51. Righty or lefty? = Right pliz.

FIRSTS:
52. First operation = none.
53. First piercing = darjah 1.
54. First best friend = fariza suhada.
55. First sport you joined = lari dalam guni.Wahaha.
56. First vacation = Melaka.
58. First pair of trainers = can't recall.

RIGHT NOW:
59. Eating = tidak.
60. Drinking = tidak jugek.
61. I'm about to = sleep.
62. Listening to = sounds of fan.
63. Waiting for = morning.

YOUR FUTURE:
64. Want kids? = mesti!
65. Get Married? = sape xnk??(gatal.Hehe)
66. Career? = teacher.Maybe?Insyaallah.

WHICH IS BETTER:
67. Lips or eyes? = Eyes never lie.
68. Hugs or kisses? = dua-dua saya mau.Tamak bukan?
69. Shorter or taller? = Taller than me.
70. Older or Younger? = Tue beberapa bulan aje.Kire tua la tu. ;)
71. Romantic or spontaneous? = spontaneous.
72. Nice stomach or nice arms = 6 pax. Ley tumbuk2. Hehe.
73. Sensitive or loud? = Cutie.
74. Hook-up or relationship? = Relationship.
75. Trouble maker or hesitant = Peace.

HAVE YOU EVER:
76. Kissed a stranger = tidak!
78. Lost glasses/contacts = Oh.No!
79. Sex on first date = Ish2.
80. Broken someone's heart = Ye. Sori.
82. Been arrested = Mintak jauh.
83. Turned someone down = Hope xla.
84. Cried when someone died = Mesti.

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself = YES!
87. Miracles = miracles owez happen.
88. Love at first sight = iye.
89. Heaven = yes
90. Santa Clause = no
91. Kiss on the first date = mungkin kot.
92. Angels = yes

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend = tidak. saya pencinta yang setia.
95. Did you sing last night? = tiap-tiap ari.
96. Ever cheated on somebody? = tipu sunat xpe kan?Hehe.
97. If you could go back in time, how far would you go = xmau dah. Mau pandang ke depan!
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?= tak mau la.
99. Are you afraid of falling in love? = No. Love till u die.
100. Posting this as 100 truths? = No.

Tuesday, June 2, 2009

6 jam berjalan-jalan ;)

Today lil bit different with the other days. Y? = Aku kuar jalan-jalan for 6 hours!Yeah! From 4pm++ something till 11pm++. Haha. Very tired lor but enjoyed.

Firstly, hari ni aku pegi 2 kenduri kawen kat area umah aku. As always aku pakai simple aje. Baju kurung hitam. Haha. Tak mau capap di waktu tengahari yang panas terik. ;) Aku pegi ngan mak sama adik aku, Awin.



Nasi minyaknye amat sedap. FYI, aku xmakan nasi minyak basically. Tapi, aku dah lupa camane aku ley termakan nasi minyak yang sedap, sehingga la aku boley makan nasi tu till now. Baru je lagi aku belajar makan nasi minyak nih.




Masuk je dalam umah pengantin, mula2 aku usha, pelamin ngan barang hantaran dia. Dia nye barang hantaran warna hitam menawan. Sedondong ngan baju aku la plak. Ish2. But, nice jugek buat hantaran warna hitam nih. Look cool! ;D



Nak jadikan cerita, pak sdare aku ade datang umah. Then, derang ajak makan sotong celup tepung kat Pantai Teluk Ketapang. Yeah! My fav! Hehe. ;)
Kami pergi beramai-ramai ke sana.



Kami makan sotong, udang ngan ikan celup tepung. Fuh! Memang tip top makanan kat sini. Tak sia-sia aku ikot. Haha. Aku ngan Cik Su makan banyak gila sotong. Dia ngidam dari last month dah, but skank baru ley balik tengganu. Hehe. Sian Cik Su.





Lepas melicinkan makanan kat kedai pak cik ni kami menuju ke tempat yang tuk family rehat-rehat. Ramai je orang even ari ni weekdays. Ingatkan weekend je ramai orang. Ish2. Maybe school break kot. Maybe.



Then, Awin ngan Qihah nak beli layang2. So, belikan le tuk derang. Si Awin nak Minnie Mouse, while Si Qihah nak Sponge Bob, so berterbangan la dua-dua benda alah tu kat langit. Dah lame aku tak pegang layang2 nih.

Zaman kecik-kecik dulu, pernah le tengok ayah buat wau. Besar. Guna buluh ngan kertas ape ntah. Yang ade warna-warna. Pastu ada tali yang halus tu (aku lupe name pe).



Terbanglah wahai layang2 yang indah! Langit menanti dirinya di sapa sentuhan kamoo! ;)



Aku pulek jadi pengacau Awin. Hehe. Dia takut nak pegang layang2 tu. Sebab, takutkan layang2 tu angkut die skali naik langit. Hehe. Macam-macam la. ;D



Dah habis kacau Awin, aku duduk jela atas pasir yang x brape nak putih tu. Hehe. Rehat-rehat sambil mesej buah hati. Rindu pula tatkala tengok laut. Cewah! Haha.



"Jual! Jual! Jual! Sape nak beli layang2?? RM12 satu yang besar!", hehe. Aku tolong promotekan aje nih. Haha. Xdop kaitan pun. Camni la aku duk tengok laut ngan layang2. "Bestnye if u r right here now with me Darl.", hatiku berbisik halus. ;(



Untuk hilangkan perasaan syahdu tu (konon la), aku pon pinjam la layang2 si Awin. Haha. Time for me to show my talent! Ngee! Padahal tak pandai mane pon. Tok yang tolong aku time benda alah tu nak rebah ke bumi. Hebat la Tok! ;)



Dah agak nak maghrib, Cik Su ajak menunaikan solat kat Masjid Kristal. Kami pun pegi la menunaikan solat maghrib kat situ. Subhanallah. Cantik sungguh masjid tu. Kat dalam pun indah sangat dengan ukiran-ukiran Al-Quran kat bumbung ngan dinding! Ramai yang datang solat di situ. Alhamdulillah. At least, ada yang datang tuk menghidupkan masjid tu dengan solat berjemaah. Bukan untuk tatapan aje.



Pas solat, kami pegi Taman Syahbandar. Kebetulan aje, ade ekspo. Aku pon x tau ade benda tu kat situ. Ada konsert skali. Tapi aku x capture pic. Ramai sangat orang. Ish2.



After jalan-jalan tengok barang, mak sdare aku yang sorang lagi kol, ajak makan skali kat restoran somewhere area tu jugek. So, kami pon makan la same-same. Dah kenyang sume, kami pun pulang dengan kepenatan yang amat!


Lastly, sampai umah. Bagitau buah hati, then rehat. Hehe. What a lovely day!

p/s: Nanti nak ajak sama buah hati makan kat Pantai Teluk Ketapang. Ari tu juz makan jagung bakar yang amat bez! Hehe.