Friday, November 20, 2009

LEMBUT KE?

Aku bace 'Upon the Midnight Clear' by Sherrilyn Kenyon. Kedian, tertarik ngan proverb nih.

" The way to overcome the angry man is with gentleness, the evil man with goodness, the miser with generosity and the liar with truth " - An Indian proverb

Menyentuh kalbu betol. Hihi.

Doesn't matter wut it is, yg aku pasti, aku x lemah gemalai, pasal aku xpernah nak menari ballet, men piano, men seksofon viola cam anak-anak org kaye. Yg aku taw, men bola sepak ngan abang2 aku time kecik pasal kos untuk sebijik bola time tu juz 2 hengget lebey.
Tolak2 org mainan je tuk aku. Kasarla katekan. Tpi,bile da ala-ala dewasa ni,ciri keperempuanan tu terserlah sikit. Pasal pe, aku pon tak taw. Hoho.
Yg pasti, aku x penah pukul bf aku ngan segala mcm benda. Beg ke, kasut ke,kotak ke, ape2 jela. Cubit2 manje ade la. Haha. Kalo marah sekalipun, hanya mampu diam (dlm kereta) dan berleter (dlm tepon). Haha.

5 comments:

Solehah said...

hehe..same la dulu masa sy kecik ganas, dah besar dah nak kawin pun kene la lemah gemalai sikit..hehe

shima said...

hehe..2la..klo duk ganas aje,bhye jgk ey..hihi..

imHepPie said...

aku dulu kini dan slamanya ayu caya x?

misz benida said...

haha..klakar lak bla pk dlu b4 kapel balak aku pgl aku "nenek"..sbb kuat bebel ktnya..haaaa...skrang pon,asal jmpe ade je bnda aku nk bleter kt die..

shima said...

imheppie:: yeke?aku xcaya..ahaha..

benida:: lor..ko pn ske bebel gk ke?haaha..nk wt cmne..lumrah pmpuan..;p