Tuesday, September 29, 2009

PANJANG SIKIT.

Tup tup. Da nak abis dh riwayat aku kt uni nih. Aiyak! Kompom aku rindu sama teman2 candaanku. Lagi tepat, teman menghabiskan mase. Mesti aku rindu nk jalan jauh dari ostel smpai skool. Rindu nk mkn lauk aym kafe (mcm sedap aje). Rindu nk dpt wireless free kt merata2. Rindu nk pegi lib (Oh! Sgt tipu. Jgn caye). Mmg aku akan rindu sume 2.

Tpi nape aku x pkir pe yg aku nk jadi pasni ye? Yakin sgt ke, KPLI still wujud skank? Aiyak! Kalo x wujud, mmg impian aku nk jadi project manager (besar tuh impian). Aku admit la kn, aku ni bknnye jenis yg well-prepared sgt. Ske buat keje last minit. But, mne la taw, if aku dpt keje cmtu, aku ley la jdi si punctual yg amat hebat? Yg aku amat prasan, aku ni hebat la bab2 ingt2 teori ngn anlyse nih, tpi amat lembab kalo nk praktikkan bnda tuh. Kena ade org 'triggers'kan aku tuk buat bnda tu. Haih~ Lemah. Dungu. Menci. Tsk!

Slain project manager, aku ade gk terpikir nk apply keje yg relate ngn ise (information system engineering) nih. System developer. Ye. Keje ni la yg aku duk pulun buat time praktikal ngn fyp. Mmg sakit kepala ngan hati limpa kalo ape yg aku buat xmnjadi n kuarkn error. Kdg2 terpikir, pegi mmpus la ko sistem. Xmo jadi sudah! Tpi, bile ngadap lappy, aku senyum2 (pasal tgok muke pakwe aku je. Ngehehe. Sumber inspirasi kot. Diam). Den, da dapat tnaga tuh, bru smbung wt keje.

But, now aku da mule nk cari duit lebey, tpi x pernah jdi lebey,asik kurang je. Aku ni si pemboros yg amat bangang. Benci tol! Benci dgn sikap aku yg satu nih. Pasni mls dh nk beli pape. Dpt duit lebey, aku nk simpan wat beli keta minicooper. Stakat nih, dlm simpanan ade 10 hengget. Heh~
Nnti nk keje dgn kesayangan aku la. At least, satu hari dpt 100 hengget. Ngeh3~

Dh la. Nnti aku melalut lgi. Nk gi mandi. Ops! Bkn. Mau solat.

:: SIMPAN SIKIT2 LAME2 JADI GUNUNG ::

4 comments:

misz benida said...

kje pe tuh ngan ksayangan ko??
hehehe..
ble lmbt nk hbis,kta slalu ckp,ble la nk hbis blaja ni..bosan tol..
ble nk hbis blaja,rsa pilu..
pilu nk tgl kwan2..
hehehe

nazatul shima said...

keje pe?ngee~ ak pon xtaw keje pe..isk4.btol2..ak stuju ngn ko..tpi kn,xkn la mrse uni life je..mau rse sma itu keje life cmne..hehe..

imHepPie said...

meh jdi kpli kt mktb afzan nih..besh..

nazatul shima said...

kt mane 2 mktab afzan?