Sunday, January 1, 2017

[REVIEW] Contact Lense

Alhamdulillah.

Another year to fill up. Hoping that this year will be more better than previous years. :)

So, sempena  1-1-2017 ni aku kena la buat satu entry wajib. Heh Heh Heh.

Di sebabkan haritu aku dah pakai contact lense, so aku nak review la sikit die punye keterujaan tu. Mungkin orang yang dah pakai bertahun dah tak teruja macam aku ni haaaa...

Serius, memang SUSAH gile nak masukkan benda alah ni kat mata. Aku rasa ada lebih 10x nak masuk tak dapat. LOL! Sampai merah merah mata. Fuhhh ~ Kalau aku la yang pakai sendiri ni, memang berejam la jawab dia.

Aku macam dah giveup nak pakai. Dia punye level susah tu memang tahap tertinggi. Emmm tak sure la kalau aku punye mata ni macam kecik ke ape then menyebabkan benda ni susah nak masuk. Ada tak camtu eh? hahaha..


So, I've decided not to wear this thing anymore. Plus, dengan macam-macam cerita orang cakap kalau tak bersih jadi infection la ape la. Dah la aku ni rabun. Tak nak la menambah kerabunan. Kahkah. 

Tapi, let say kalau ada event yang memerlukan aku pakai benda ni, baru la aku try pakai lagi. If tak, memang takde dah. Cukup la sekali ni je. HAHA.

So ok la kan tak pakai contact lense. Natural gitewww walau mata kecik. HAHA.


Aku akan cuba untuk maintain blog ni. Maklumla now orang dah selalu story kat FB kan. Tapi tak bolehla nak mengarang cam gini. Rindunyeeeeee my virtual diary ni. :(

I should keep you updated dear.

Love,
Shima

Wednesday, October 26, 2016

Netball player ke laut

Last Saturday company ada buat lebih kurang macam Sport Carnival gitcheww.. Tapi yang ni bukan big event lagi. Yang big event bulan November ni.

So aku dengan gatalnya agree la nak main netball. Pergi training dekat Tasik Titiwangsa kat open court. Best jugak hari first training tu. Dah lame peluh jantan tak keluar. Memang rasa macam susut 2kg terus. Over nau kan. Tapi macam tu la yang aku rase. HAHA.

Ok berbalik pada training netball tu, balik je umah terbongkang tak boleh nak gerak. Macam kaki kejung habis! Laki aku gelak je tengok bini die macam tu (tak pernah tengok letewwwww). kehkeh..

So aku letak ubat yang relief muscle tu. Ok la sikit. Then the next day pergi lagi. Kali ni die punya training nak kena gerak ala ala ketam gitu. HAHA. Hoiii sakit lutut. First time aku rase macam lutut nak tercabut.

Confirm tak boleh nak proceed dah. Stop main and rehat. T__T (dalam hati nak jadi reserved je). Tapi apakan daya, dieorang nak sape yang jadi reserved tu kena main jugak. So memang takla. Nak lompat pun sakit. Apatah lagi nak lari laju laju kejar bola. Aku giveup. Dannnn i is sad :(


Yang ni jela aku mampu buat. Datang support Yellow team. Tapiiii.. Tak sampai 2 jam pun. Danish meragam mengamuk nak balik (mengantuk). Aku pasrah. Baru je mama die acah-acah nak jadi supporters.